Norsk filminstitutt

Torsdag begynner filmfestivalen i Berlin, og SEX, den første filmen i Dag Johan Haugeruds trilogi SEX DRØMMER KJÆRLIGHET, vises i Panorama-programmet og får sin verdenspremiere i Zoo Palast. I tillegg vises hele fire Sørfond-støttede norske samproduksjoner, og et stort antall norske filmer presenteres på European Film Market. 

Foto.To menn som er feiere sitter på et hustak
Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr som feiere som diskuterer sex i filmen SEX som får sin verdenspremiere i Panorama-programmet i Berlin. Foto: Motlys

–– Jeg er veldig glad for at SEX har blitt valgt ut til Berlin Panorama. Som første film i en kommende trilogi, er det ekstra tilfredsstillende at den har funnet veien til en av verdens mest betydningsfulle filmfestivaler, sier regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud.  

Berlinale-programmet Panorama er kjent for å være en publikumsfavoritt som viser ekstraordinære filmer.

Les mer om SEX på Berlinalen

foto. en mann i tskjorte ligger på en gressbakke med en gravemaskin i bakgrunnen
Fra dokumentarfilmen No Other Land. Foto: Antipode Films

 

Minoritets samproduksjon fra Palestina/Israel i Panorama

Den palestinsk-norske dokumentarfilmen No Other Land, om kampen mot husødeleggelser på Vestbredden, regissert av to palestinske aktivister, Basel Adra og Hamdan Ballal, og to israelske filmskapere, Rachel Szor og Yuval Abraham skal også vises i Panorama-seksjonen. Filmens norske produsenter er Fabien Greenberg og Bård Kjøge Rønning for Antipode Films og har mottatt 375.000 i samproduksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt.
  
Les mer om No other land her 

Norske filmer på European Film Market

NFI og Scandinavian films har stand i European Film Market. Der promoteres norske filmer og serier til internasjonale festivalprogrammerere, salgsagenter, kjøpere og internasjonal presse. Salgsagentene har booket visninger og presenterer norsk film på markedet. Blant de norske filmene som vises på markedet er Konvoi, Jul i Skomakergata, Håndtering av udøde, Hør her `a!, Min fantastiske fremmede, Sulis 1907, Eallogierdu – Tundraens voktere, Victoria må dø og seriene Flus og Kasko.

 

foto. kvinne med rød lue sitter foran et skur med en gul sekk på bakken foran seg
Bilde fra The Nights Still Smell of Gunpowder. Foto: As Noites/Ainda Cheiram a Polvora-Inadelso Cossa

Fire Sørfond-filmer

Den tunisisk-norske filmen Who Do I Belong To og nepalesisk-norske Shambhala vises i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Berlin. Vietnamesisk-norske Cu Li Never Cries vises i Panorama-seksjonen og den mosambikansk-norske The Nights Still Smell of Gunpowder vises i Forum-seksjonen der. Felles for disse norske minoritetssamproduksjonene er at de alle har fått produksjonstilskudd gjennom Sørfond.

Les mer om Sørfond-filmene

 

 • Stine Oppegaard
  • Stine Oppegaard

  • Lanseringskonsulent utland
  • Telefon: +47 908 59 638
  • E-post: stine.oppegaard[@]nfi.no 
 • Jakob Berg
  • Jakob Berg

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 971 977 66
  • E-post: jakob.berg[@]nfi.no