Norsk filminstitutt

Before the Fall er en film om tid. Filmen lar seeren få se på fenomenet tid og dets flyktighet på en helt annerledes og ny måte. Vi møter en fargerik gjeng som alle er over 100 år med ulik bakgrunn og kultur, og der alle nyter livet fullt ut: en musiker, en poet, og en entreprenør, en langdistanseløper, men også en hardtarbeidende vaskehjelp. De er alle sterke personligheter, og har en stor livsglede tross at mange har opplevd et turbulent liv. Selv om det bare er et spørsmål om tid før døden inntreffer virker alle tilfreds og lite engstelige. Blir frykten for døden mindre i det du når en høy alder? Blir meningen med livet å ha en interesse for å leve, eller er tanken på døden fortsatt langt fremme?

Regissør

Heddy Honigmann har regissert over 40 dokumentarer. Hennes tilnærming og bruk av “vanlige” mennesker er alltid i fokus for hennes filmer. Det har ført til mange priser og blant annet to Nederlandske Oscar, IDFA lifetime achievement, og den prestisjefylte Prince Bernhard Culture Prize.

Om prosjektet

Produksjonsselskap
Dutch Montain Film
Samprodusent
Frode Søbstad og Trygve Allister Diesen
Co-produksjonsselskap
Tenk.tv AS
Regissør
Heddy Honigmann
Manusforfatter
Heddy Honigmann

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
04.12.2017
Tilskudd gitt:
470.000 kroner
Totalbudsjett:
6.882.210 kroner
Konsulentvurdering:
Regissør Honigmanns film-signatur er en stor og udbredt interesse for de mennesker hun filmer. Hun interviewer ikke, men samtaler med karakterne. Sådan er hendes nye film BEFORE THE FALL også tænkt. En film om 100+ årige, der kan fortælle om tidens udvikling og eget liv, der fortsat er aktivt. Blandet med arkiv, der er ikonisk for årtierne. Der er researchet en lang række mulige karakterer og der vil medvirke 1-2 norske karakterer. Blant de mulige karaktere i filmen er skitseret personer, der stadig er aktive omend de alle har passeret en alder, vi som flest ikke kommer til at opleve. En er stadig sexterapeut, en løber langdistance, en driver et vaskeri. Jeg ser både perspektiv og vision, og en beskrevet ny måde at fotografere på, som regissøren ikke har jobbet med tidligere. Samproduktionen med Tenk.tv synes i god forlængelse af Tenks arbejde. Jeg anbefaler støtte til projektet og glæder mig til en indsigtsfuld, tænksom, livsbekræftende og humoristisk film.
Konsulent:
Helle Hansen