Norsk filminstitutt

Animasjonsfilm som baserer seg på intervjuer med fem Afrikanske barn i en flyktningleir. De forteller om sine drømmer men også om vonde opplevelser; Mahan vil bli fotballspiller og hjelpe familien sin. Audrey vil gjøre familien sin fornøyde og få et hus for å være lykkelig; Taï vil bli lege og hjelpe foreldrene hvis de blir syke; Julianna vil gå på blindeskole og hjelpe de blinde og Enock vil bli president for høyesterett, for det var en president for høyesterett i hans landsby som bygde en skole og gjorde mye bra for barna.

Om regissør og produsent

Manusforfatter og regissør Trine Vallevik Håbjørg er utdannet fra animasjonslinja i Volda og har blant annet vært animatør på barne-tv serien "Elleville Elfrid" som vises på NRK. Hun har også studert Interaktiv Storytelling på Arkitekthøyskolen i Oslo og har jobbet mye med Multimedia.

Råsalt As er et animasjonsstudio startet opp av Øyvind Tangseth og Trine V. Håbjørg. Opprinnelig i Askøy kommune, men holder nå til i Son utenfor Oslo. Råsalt utvikler egne animasjonsprosjekter, nå flere for barn, men tar også oppdrag innenfor ulike animasjonssjangere.

Om prosjektet

Produsent
Trine V. Håbjørg
Produksjonsselskap
Råsalt AS
Regissør
Trine V. Håbjørg
Manusforfatter
Trine V. Håbjørg

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.10.2015
Tilskudd gitt:
200.000 kroner
Totalbudsjett:
1.230.000 kroner
Konsulentvurdering:
Når jeg hører fuglene synge er et humant og aktuelt filmprosjekt fra en dedikert regissør. Kombinasjonen av enkle tydelige historier og den assosiative og eksperimentelle tilnærmingen til animasjonen skaper en fin stemning og gjør dette til en visuell og rørende film.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen
Arena:
IDFA 2016
Dato:
21.11.2016
Tilskudd gitt:
39.595 kroner
Arena:
Stuttgart Intl Festival of Animated Film
Dato:
08.06.2017
Tilskudd gitt:
20.000 kroner
Arena:
Animafest Zagreb
Dato:
08.06.2017
Tilskudd gitt:
20.000 kroner