Norsk filminstitutt

Jan, Mimi og Sigvald har alle tre demens, og opplever på forskjellige måter hvordan hverdagen gradvis blir vanskeligere. Å leve med sykdommen er som å miste seg selv, samtidig som man fortsett skal leve en stund til. Også for de nærmeste er det krevende å se sine kjære sakte forsvinne bort fra selve livet, ute av stand til å ta vare på seg selv. Et lyspunkt i tilværelsen er musikken, som gjør livet med demens litt lettere.

Regissører/manusforfattere

Ragnhild Nøst Bergem og Erlend Eirik Mo står sammen om manus og regi.

Nøst Bergem er nylig utdannet fra Høgskolen i Lillehammer med en bachelor i dokumentarfilmregi. Fra før har hun også en to-årig fotografutdannelse fra Oslo Fotokunstskole. Flere av hennes dokumentarer er vist på festivaler i innland og utland. I november 2016 hadde hennes film Husker du meg? internasjonal premiere under IDFA. Den mottok også Special Jury Award under Weniiff 2017, og ble antatt til Høstutstillingen 2017.

Erlend E. Mo er en av Norges mest erfarne dokumentar-regissører, og har gjennom en 25 år lang karriere en stor produksjon av prisbelønte internasjonale dokumentarer bak seg som er vist over hele verden. Han står bak filmer som Jeg hader ADHD - Børn i en diagnosetid, Paradis, Sannhetsjegeren/Nemesis, Indenfor mine øjne, Kan man dø i himlen og Velkommen til Danmark. Hans siste produksjon er dokumentaren Dans for livet, som blant annet var vinner av ECFA Documentary Award 2016/17: Beste europeiske dokumentar for barn og unge, som ble delt ut under Berlinalen 2017.

Om prosjektet

Produsent
André Folkestad, Camilla Vanebo, Finn Gjerdrum
Produksjonsselskap
Herlig Film og TV AS
Regissør
Ragnhild Nøst Bergem og Erlend Eirik Mo
Manusforfatter
Ragnhild Nøst Bergem og Erlend Eirik Mo

Tildelinger

Dato:
22.11.2018
Tilskudd gitt:
1.200.000 kroner
Totalbudsjett:
4.057.189 kroner
Konsulentvurdering:
Regissør Ragnhild Nøst og hendes team har vist, at det er muligt at skabe en poetisk og rørende film om demens. Filmen giver et indblik i hvad demens gør ved mennesker og deres pårørende. Det er et smukt portræt af livets efterår tilsat humor, musik og indsigt. Regissøren har jobbet længe med de tre hovedkaraktere, og er selv en karakter i filmen, som jeg håber bliver ligeså hjertevarm og uforglemmelig som de sekvenser jeg allerede har set.
Konsulent:
Helle Hansen
Fase:
Utvikling
Dato:
15.02.2018
Tilskudd gitt:
280.000 kroner