Norsk filminstitutt

På midten av 90-tallet ble det avdekket stort svinn av varer på nordgående godstog fra Trondheim. Etter lang etterforskning ble søkelyset rettet mot en liten togstasjon på Ranheim, lengst øst i Trondheim. Det viste seg at toget i en toårsperiode hadde blitt utsatt for en rekke skjulte ran – brus og øl forsvant stadig fra godsvognene. Saken fikk en uventet vending da de skyldige viste seg å være unge gutter i 11-15 års alderen.

Regissør og produsent

Regissør Martin Walther er utdannet dokumentarfilmregissør fra Høgskolen i Lillehammer, og har også en bachelor i film- og medievitenskap fra NTNU i Trondheim. Han har jobbet med film i flere år, som regissør, klipper og lærer. Han har arbeidet for produksjonsselskapet Spætt Film på flere prosjekter. Spætt har produsert en rekke filmer, både kortfilm og dokumentar, og vunnet flere priser.

Om prosjektet

Produsent
Håvard Wettland Gossé
Produksjonsselskap
Spætt Film AS
Regissør
Martin Walther
Manusforfatter
Martin Walther

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.06.2018
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Totalbudsjett:
1.719.641 kroner
Konsulentvurdering:
Jeg synes dette er et fint prosjekt. Regissøren har sin tydelige stemme i prosjektet, som med fiksjonsgrep brukt på fineste vis forteller den triste historien om unge gutter som er blitt sviktet av stort sett alle. Her er jobbet både med manus og stil, cast og finansiering.
Konsulent:
Helle Hansen
Arena:
Mo Friese Hamburg 2019
Dato:
11.06.2019
Tilskudd gitt:
20.000 kroner