Norsk filminstitutt

Når en norsk familiefar og tidligere flyktning fra Rwanda anklages for å ha hatt en avgjørende rolle under folkemordet i Rwanda, må kona Astrid stille seg det vanskelige spørsmålet; Hvor godt kjenner du egentlig den du elsker, og hvor langt er du villig til å gå for å forsvare han? Hvis Silas faktisk er skyldig, hvordan kunne mannen hun elsker ende opp med å drepe sine egne naboer? Gitt omstendighetene, kunne du og jeg gjort det samme?

Cut the Tall Trees er et romantisk spenningsdrama som undersøker vårt syn på ondskap og kjærlighet, tro og fall.

Om regissør og manusforfatter:

Manusforfatter Kamilla Krogsveen er utdannet journalist fra Journalisthøgskolen i Oslo.  Hun har en Bachelor i film og tv fra Bond University i Australia og Teatervitenskap fra UIO. Etter debuten med manuset til Jørgen + Anne = Sant i 2011, har hun blant annet skrevet manus til Reisen til Julestjernen i 2012, Kyss meg for faen i helvete i samarbeid med regissør Stian Kristiansen i 2013, og i 2016 skrev hun spillefilmen «Sensommer» sammen med Henrik Martin Dahlsbakken. Hun har også skrevet manus til Storms kommende spillefilm Tre nøtter til Askepott, som har fått produksjonstilskudd fra NFI. Cut the Tall Trees blir hennes debut som serieskaper.
 

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Terez Hollo-Klausen, Lasse Hallberg
Produksjonsselskap
Monday Scripted AS
Regissør
Kamilla Krogsveen
Manusforfatter
Kamilla Krogsveen

Tildelinger

Ordning:
Dramaserier Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
12.11.2020
Tilskudd gitt:
640.000 kroner
Konsulentvurdering:
Cut the Tall Trees er et prosjekt som balanserer en virkelig hendelse - folkemordet i Rwanda og en fiksjonshistorie om ekteparet Astrid fra Norge og Silas fra Rwanda. Kamilla har brukt mye tid på research av de virkelige hendelsene, som er vel innarbeidet i et karakterdrevet psykologisk drama som drives frem av søket på svaret på hva det er Silas har gjort. Dette har potensiale til å bli en serie av stort format, basert på Kamilla Krogsveens talent, som med sin dyptborende tilgang har skapt et kvalitetsgrunnlag for en stor TV-serie.
Konsulent:
Anne B. Sørensen