Norsk filminstitutt

Kristiania Magiske Tivoli Theater er et storslått juleeventyr hvor Luka, fattiggutten fra Vika, blir kjent med alt det magiske og forunderlige i Oslos gamle teater.    

Den norske versjonen blir en julekalender i 24 episoder a 20 minutter, mens internasjonalt skal serien selges som tolv episoder a 40 minutter.

Serieskapere og regissører

Serieskapere er Atle Knudsen og Kjetil Indregard, som har jobbet sammen på mange prosjekter. Atle Knudsen har en lang merittliste når det gjelder dramaserier – både for barn og voksne: Jul i Svingen, ORPS (serie og film), Vaffelhjarte, ZombieLars, Hjem og Kampen for tilværelsen. Han har tidligere vært ansatt i NRK, og jobber i dag som utviklingsprodusent og regissør i Monster Scripted. For Monster har han regissert seriene En får værra som en er, På rektors kontor (kommer på NRK Super) og Blodtur (som har premiere på Netflix neste år).

Kjetil Indregard har lang erfaring både som forfatter, regissør og skuespiller innen teater- og film. Som manusforfatter for film har han skrevet Marias Menn, Lille frøken Norge - og ORPS og Jul i Svingen, og han har også skrevet flere teaterstykker. Indregard har også skrevet manus til dramaserien Elefanten i rommet, der Atle Knudsen er regissør, som har fått utviklingstilskudd hos NFI.

Atle Knudsen har regi på serien sammen med Tonje Voreland, som blant annet har regissert ZombieLars. Hun har også vunnet en Emmy Kids for NRK-serien Temauke om seksuelle overgrep. Hun har regissert en rekke NRK-serier for barn, som blant annet Kometkameratene, Barnas Supershow og Alle sammen sammen.

Om prosjektet

Sjanger
Julekalender
Produsent
Cathrine Simonsen
Produksjonsselskap
Monster Scripted AS
Regissør
Atle Knudsen (serieskaper) og Tonje Voreland
Manusforfatter
Kjetil Indregard (serieskaper), Mads Løken, Morten Grøtnes og Heidi Linde
Distribusjonsplattform
NRK

Tildelinger

Ordning:
Utvikling av dramaserier etter markedsvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
07.05.2019
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.11.2019
Tilskudd gitt:
10.000.000 kroner
Totalbudsjett:
82.158.491 kroner
Konsulentvurdering:
Kristianias Magiske Tivoli Teater er et strålende prosjekt som tar et gammelt format – julekalenderen - jobber hardt med historie, fortellermessig og visuelt, og ender i en fantastisk musikalsk julekalender. Dette prosjektet fører oss med sikker hånd utenom Internett, Ipads og (a)sosiale medier, tilbake til gamle dager da Oslo hadde et tivoli med et magisk teater. Her drar Atle Knudsen og Kjetil Indregard oss inn i et univers hvor barna er klokere, morsommere, modigere og mer lojale enn voksne. Da det viser seg at teatrets eksistens trues fra flere kanter, må alle barna som jobber der stå sammen for å redde sin elskede arbeidsplass. De må kjempe en hard kamp, og rekke det før den 24.12. Kristianias Magiske Tivoli Teater er flott originalt verk der byr på utrolig mye til mange flere end bare målgruppen. Med disse elementer og det sterke teamet bak, kan dette prosjekt virkelig by på noe nytt og annerledes innenfor en gammel kjent sjanger.
Konsulent:
Anne B. Sørensen
Ordning:
Produksjon 2 - andre runde
Fase:
Produksjon
Dato:
30.06.2020
Tilskudd gitt:
2.268.219 kroner