Norsk filminstitutt

På Oslos beste vestkant møter vi tre gutter som bor i kollektiv: Rolf, Vidaar og Shafi. Det de har til felles er at de ikke er gjennomsnittlige hvite nordmenn, de har litt mer melanin i huden enn som så. Inn i kollektivet flytter blendahvite Ask fra Vestlandet, som aldri har møtt en innvandrer før.

Svarte gutter er en dramakomedie som tar for seg fordommer, vennskap og muligheten til å få være seg selv uten å bli satt i bås på grunn av utseende, dialekt eller seksualitet. 

Om serieskaper og manusforfattere

Meena Rathor (bilde) er født i England, oppvokst i Norge, vært bosatt i Nederland, Frankrike og USA og bor nå i Oslo. Rathor har en mastergrad i regi fra Columbia University i New York. Hun har jobbet internasjonalt med reklamefilm og oppdragsfilm. I 2018 hadde hun regi og manus på kortfilmen Nora som har blitt vist på festivaler i inn- og utland og som har blitt nominert til flere priser. Etter nylig å ha hatt regi på over 30 episoder av NRK-serien Klassen blir Svarte gutter Meena Rathors debut som serieskaper. Prosjektet har tidligere fått tilskudd til ideutvikling fra NFI. 
Med på manussiden har hun Mari Ørstavik og Rakel Kraft Biørnstad. Ørstavik har skrevet manus til flere kortfilmer, og også regissert og produsert kortfilmene Det vi ikke vet (2019) og Våryr (2020). Biørnstad har skrevet manus til to kortfilmer, og jobber nå med manus til to spillefilmer under utvikling.
 

Om prosjektet

Sjanger
Dramakomedie
Produsent
Caroline Hitland, Sveinung Golimo
Produksjonsselskap
Nordisk Film Production AS
Regissør
Meena Rathor (serieskaper)
Manusforfatter
Mari Ørstavik, Rakel Kraft Biørnstad, Meena Rathor

Tildelinger

Ordning:
Dramaserier Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
12.11.2020
Tilskudd gitt:
409.206 kroner
Konsulentvurdering:
Det skal bli spennende å se hvordan Meena Rathor kommer til å utvikle talentet sitt som serieskaper av Svarte gutter. Hvite Ask fra Vestlandet får plass i et kollektiv på fineste Frogner hos Rolf, det han ikke vet er at der bor tre ¨svarte¨ gutter som er alt annet enn stereotypiske unge minoritetsmenn. Her begynner en utrolig morsom historie om forviklinger, fordommer og misforståelser. Meena har et enormt engasjement og vilje til å bryte konvensjoner, og dermed fortelle annerledes historier som skaper ny interesse hos publikum.
Konsulent:
Anne B. Sørensen