Norsk filminstitutt

Når blendahvite Ask (24) reiser til Oslo i et desperat forsøk på å vinne tilbake eksen, forventer han ikke å havne i kollektiv med tre svartinger. I et forsøk på å vise respekt for dem og deres muslimske kultur, går han for langt, og fremstår fordomsfull. Spesielt siden Rolf, Shafi og Vidar ikke er muslimer. Etter å ha holdt en ironisk distanse fra Ask sin bisarre oppførsel i kollektivet, vekkes etterhvert en mistanke hos Rolf, Shafi og Vidar om at Ask kan ha skjulte motiver.

Svarte Gutter er en dramakomedie om vennskap, fordommer og et skråblikk på det moderne Norge.

Om serieskaper og manusforfattere

Meena Rathor er født i England, oppvokst i Norge, og bor nå i Oslo. Hun har en mastergrad i regi fra Columbia University i New York og har jobbet internasjonalt med reklamefilm i flere år. I 2018 skrev og regisserte hun kortfilmen «Nora» som ble vist på festivaler i inn- og utland. Etter å ha hatt regi på over 30 episoder av NRK-serien «Klassen» blir «Svarte gutter» Rathors debut som serieskaper. Prosjektet har tidligere fått tilskudd til idéutvikling fra NFI. 
Med på manussiden har hun Mina Stenebråten som har en bachelor i manus fra Westerdals Oslo ACT. Hun utvikler for tiden flere dramaserier og spillefilmer i bl.a Qvisten Animation, Storm og Monster. 
 

Om prosjektet

Sjanger
Dramakomedie
Produsent
Kristoffer Sindre Vittersø, Sveinung Golimo
Produksjonsselskap
Nordisk Film Production AS
Regissør
Meena Rathor (serieskaper)
Manusforfatter
Meena Rathor og Mina Stenebråten

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
12.11.2020
Tilskudd gitt:
409.206 kroner
Konsulentvurdering:
Det skal bli spennende å se hvordan Meena Rathor kommer til å utvikle talentet sitt som serieskaper av Svarte gutter. Hvite Ask fra Vestlandet får plass i et kollektiv på fineste Frogner hos Rolf, det han ikke vet er at der bor tre ¨svarte¨ gutter som er alt annet enn stereotypiske unge minoritetsmenn. Her begynner en utrolig morsom historie om forviklinger, fordommer og misforståelser. Meena har et enormt engasjement og vilje til å bryte konvensjoner, og dermed fortelle annerledes historier som skaper ny interesse hos publikum.
Konsulent:
Anne B. Sørensen
Ordning:
Utvikling av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
10.12.2021
Tilskudd gitt:
1.190.794 kroner
Totalbudsjett:
20.000.000 kroner
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen