Norsk filminstitutt

Hun prøver bare å gjøre jobben sin, men utløser en skandale av nasjonale proporsjoner. Heksejakt er fortellingen om hvordan ett enkelt varsel utløser et livsomveltende drama, som får konsekvenser helt opp til det øverste av norsk samfunnsliv. Med en drivende historie om maktkamp og korrupsjon som ytre ramme, går serieskaperne dypt inn i de psykologiske, relasjonelle og politiske konsekvensene av å varsle.

Serieskapere

Serieskaperduoen Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig er i ferd med å befeste sin posisjon som fortellere med en sterk, samfunnsengasjert stemme.

Rajendram Eliassen har vært involvert i mange av Norges viktigste seriesatsinger de siste åra, og har fått Amanda for sitt Varg Veum-bidrag så vel som Gullruter for Ran og Størst av alt. Anna Bache-Wiig er forfatter av tre romaner og en barnebok som blant annet har gitt henne Riksmålsprisen. Hun er også kjent som teater- og filmskuespiller. Sammen har de møtt stor anerkjennelse for sitt arbeid med to sesonger av Frikjent. De sto også bak manus til Erik Poppes kritikerroste Utøya 22 juli.

Varsleren produseres av Miso Film Norge AS, med produsent-teamet Cecilie Aspenes og Are Heidenstrøm, Peter Bose og Jonas Allen. Med titler som Varg Veum og Frikjent har Miso Film slått seg opp som et av landets førende produksjonsselskaper. For tiden er det norske selskapet i produksjon med ytterligere to TV-serier; Seizure (for Viaplay) og Skitten Snø (ungdomsthriller for NRK).

Heksejakt har tidligere fått tilskudd til idéutvikling gjennom NFIs Nye veier. I Norge skal den vises på TV 2.

Foto av Anna Bache-Wiig og Siv Rajendram Eliassen. Foto: Marte Vike Arnesen.

 

Om prosjektet

Produsent
Cecilie Aspenes, Are Heidenstrøm, Peter Bose og Jonas Allen
Produksjonsselskap
Miso Film Norge AS
Regissør
Eva Sørhaug
Manusforfatter
Serieskapere Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
15.05.2017
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Fase:
Produksjon
Dato:
22.11.2018
Tilskudd gitt:
10.000.000 kroner
Totalbudsjett:
70.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Serieskaparduoen Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig er i ferd med å etablere seg blant våre beste samtidskronikørar. Etter ein svært solid visitt innom kinolerretet, med manus til «Utøya 22. juli» i regi av Erik Poppe, er dei no attende i serieformatet med ei forteljing som på mange vis har motivmessig samklang med deira førre dramaseriesuksess; «Frikjent». «Varsleren» er eit handlingsmetta thrillerdrama som samtidig kjem tett på enkeltmennesket, med empati og samtidsrelevans er markante storleikar. Med Eva Sørhaug som konseptuerande regissør får serien ytterlegare kant og karakter. I sum ein dramaserie som vil treffe sitt publikum med tyngd og truverdigheit, både lokalt og internasjonalt.
Konsulent:
Ståle Stein Berg
Arena:
Langsiktig lansering på salgsmarked i utlandet
Dato:
06.11.2019
Tilskudd gitt:
142.000 kroner
Arena:
Langsiktig lansering på salgsmarkeder i utlandet
Dato:
06.11.2019
Tilskudd gitt:
142.000 kroner