Norsk filminstitutt

Det var en gang en gutt.. som plutselig begynte å nyse vektløst popcorn. Toms unike evne blir fort oppdaget av en konkursrammet forretningsmann. Sikker på suksess, kjøper han gutten fra foreldrene for å starte masseproduksjon. Det blir en kjempesuksess, og gutten blir raskt verdenskjent. Popcornet forandrer verden, men alle ressurser tar en dag slutt, også vektløst popcorn.   

Om regissørerer og manusforfatter

Line Klungseth Johansen har en bachelor i Kunst, media og kommunikasjon fra NTNU og en Mastergrad i Filmvitenskap. Hun har hatt regi på kortfilmene Tåkeland (2017), Prosess pust (2016) og All inn (2015), samt flere prosjekter inkludert kortfilmer, dokumentarfilmer og musikkvideoer.

Her er hun både produsent og regissør sammen med Christian Lo, som nylig har hatt kjempesuksess med sin siste spillefilm, Los Bando, som har vunnet en rekke store priser i inn- og utland. Han har laget flere kortfilmer for barn, samt spillefilmene Bestevenner (Rafiki) og De tøffeste gutta. Begge regissører har vunnet flere priser.

Manusforfatter og klipper Arild Tryggestad skrev også manus til Los Bando og De tøffeste gutta, og for flere av Los kortfilmer. Han har klippet en lang rekke norske kortfilmer, dramaserier og spillefilmer, blant annet Før snøen faller og Oscar’s Amerika. Nå skriver han manus for Helmets spillefilm for barn, Grimsby.

  

Om prosjektet

Produsent
Line Klungseth Johansen
Produksjonsselskap
Helmet Films & Visual Effects
Regissør
Line Klungseth Johansen, Christian Lo
Manusforfatter
Arild Tryggestad

Tildelinger

Fase:
Produksjon
Dato:
11.03.2019
Tilskudd gitt:
620.000 kroner
Totalbudsjett:
1.495.266 kroner
Konsulentvurdering:
Popcorngutten er et sjeldent sjarmerende barnefilmmanus. Arild Tryggestad's manus er oppfinnsomt og morsomt, men også trist og truende i sin karakter; det er rett og slett en eminent historie om at alt har sin pris. Også popcorn!
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen