Norsk filminstitutt

Prosess pust skal bli en fire minutter lang eksperimentell fiksjonsfilm som omhandler savn og frykt for minner som svinner, mangel på oksygen og konsekvensene av det. Savnet som beskrives og avdekkes vil gi seg tilkjenne på ulike abstrakte måter, og filmen skal utforske samsvaret mellom ektefølt kjærlighet, dyrisk oppførsel og vitenskapelige betegnelser.

Om regissør og produsent

Line Klungseth Johansen er utdannet filmviter og jobber hovedsakelig med eksperimentell film. Hun har blant annet regissert kortfilmen Flimmer (2011) som har blitt vist på flere nasjonale og internasjonale festivaler, og vunnet flere priser. Klungseth Johansen har både regi og manus på Prosess pust, og produserer filmen sammen med Øystein Moe. Sistnevnte har hatt foto, regi og klipp på en rekke oppdragsfilmer, reklamefilmer og musikkvideoer.

Helmet Films & Visual Effects ble stiftet i 2004 i Trondheim. Selskapet har spesialisert seg innen reklamefilm, og har produsert en rekke prisvinnende reklamefilmer og musikkvideoer i tillegg til kortfilm og animasjonsfilm. Helmet har spesialkompetanse på visuelle effekter, og har i nyere tid startet filmstudioet Helmet Studio.

Kontaktinformasjon

Line Klungseth Johansen
Produsent, Helmet AS
Telefon: 975 08 056
E-post: lineinel@gmail.com

Om prosjektet

Produsent
Line Klungseth Johansen og Øystein Moe
Produksjonsselskap
Helmet AS
Regissør
Line Klungseth Johansen
Manusforfatter
Line Klungseth Johansen

Tildelinger

Fase:
Produksjon
Dato:
27.05.2014
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Totalbudsjett:
591.442 kroner
Konsulentvurdering:
Prosess pust har potensialet til å bli en formsterk og visuelt besnærende eksperimentell film som skildrer en følelse; med fravær av mennesker og fokus rettet mot komposisjon, tekst og estetikk.
Konsulent:
Åse Meyer