Norsk filminstitutt

Ramsalt hav er en fortelling om en familie som reiser til Hellas på ferie, og opplever at en fryktet situasjon utspiller seg, der to ulike virkeligheter møter hverandre.

Om regissør og manusforfatter

Marianne Østengen er utdannet film- og sceneinstruktør med bakgrunn fra Norge, Nederland og USA, og etterutdanning hos SCUT og Juri Alschitz i regi av GITIS Russland. I 20 år drev hun Teater Impro v/ Oslo Teatersenter hvor hun regisserte flere skuespill, og holdt jevnlig kurs innen forskjellige stilarter innen teater.
Hun har tidligere skrevet og regissert kortfilmene Løshår (Metropolisfilm), Mamma, det er langt på dag (Motlys), Mellom linjene (Motlys), Aldri mer hverdag (Viafilm) og Utsikt fra et vindu (Slot/Bent Hamer), støttet av NFI, Nederland, og Frankrike. Filmene er vist som forfilmer på kino og en rekke internasjonale filmfestivaler, og solgt til fjernsynskanaler i inn- og utland. 

Filmen produserers av Cylinder Production AS og Gaute Lid Larssen, som har mer enn 25 års erfaring fra norsk film- og tv-produksjon.
 

Om prosjektet

Produsent
Gaute Lid Larssen, Heidi Arnesen
Produksjonsselskap
Cylinder Production AS
Regissør
Marianne Østengen
Manusforfatter
Marianne Østengen

Tildelinger

Fase:
Produksjon
Dato:
04.06.2021
Tilskudd gitt:
800.000 kroner
Totalbudsjett:
1.134.644 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er på alle måter et sobert prosjekt, signert en av de tyngste regissørene i norsk kortfilm, Marianne Østengen. Vi møter en norsk familie som ferierer langs en strand i Hellas. Når den lille gutten deres blir borte, får de panikk. Manus er både enkelt og rørende på en og samme gang, og dets eminens stråler gjennom når jeg leser det.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen