Norsk filminstitutt

På innsiden av CIAs hemmelige dronekrig. Sterke intime historier fra krigen mot terror. Mennesker som lever under dronene i Pakistan og dronepiloter som sliter med å drepe gjennom joysticks i USA. Dette er bare begynnelsen. Midt i den raske utviklingen av teknologi og manglende internasjonale lover viser filmen hvordan droner endrer krig og muligens vår fremtid.

Regissør og produsent

Regissør Tonje Hessen Schei har laget dokumentarfilmer siden 1996 og lager filmer som omhandler temaer som menneskerettigheter, miljøvern og sosial rettferdighet. Hun har tidligere blant annet laget filmene Play Again og Independent Intervention.

Produksjonsselskapet Flimmer Film har de siste årene vokst seg til å bli et av de største produksjonsselskapene innen dokumentarfilm i Norge. De lager både serier og enkeltstående produksjoner, og produsent Lars Løge har vært med i Flimmer Film siden starten.

Kontaktperson

Lars Løge
Produsent, Flimmer Film AS
Telefon: 41514180
E-post: lars@flimmerfilm.no

Om prosjektet

Produsent
Lars Løge
Produksjonsselskap
Flimmer Film AS
Regissør
Tonje Hessen Schei
Manusforfatter
Tonje Hessen Schei
Premieredato
27.02.2016
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Dato:
03.01.2012
Tilskudd gitt:
62.460 kroner
Totalbudsjett:
5.529.334 kroner
Konsulent:
Toril Simonsen
Fase:
Utvikling
Dato:
28.11.2012
Tilskudd gitt:
360.000 kroner
Totalbudsjett:
5.529.334 kroner
Konsulent:
KriStine Ann Skaret
Fase:
Produksjon
Dato:
28.02.2013
Tilskudd gitt:
1.300.000 kroner
Totalbudsjett:
5.529.334 kroner
Konsulentvurdering:
- Drone er et solid prosjekt, med stort publikumspotensial både på nasjonal og internasjonal TV, i tillegg til omfattende, men realistiske planer om å nå publikum via nett. Filmen tar for seg en hyperaktuell og kompleks problemstilling, fortalt gjennom en karakterdrevet historie, ambisiøst og gjennomført bygget opp over flere nivåer. Dette er en film som synes å bli både intellektuelt utfordrende og emosjonelt engasjerende. Søknaden kommer fra et sterkt produksjonsmiljø, og filmen vil bygge videre på både selskapets internasjonale kompetanse og regissørens fortellertalent, sier dokumentarfilmkonsulent KriStine Ann Skaret.
Konsulent:
KriStine Ann Skaret
Fase:
Produksjon
Dato:
21.01.2015
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Totalbudsjett:
5.714.094 kroner
Konsulentvurdering:
Moderne krigføring og teknologiens fremrykk de siste årene har vært skremmende å følge, og hva fremtiden kan bringe er ikke oppløftende. Filmen Drone reiser flere viktige spørsmål og som et innlegg i den pågående debatten rundt emnet hører den absolutt hjemme. Filmen er slående både i sin historie og visuelt og passer absolutt på kinolerretet. Drone har tidligere mottatt tilskudd til produksjon og utvikling av dokumentarfilm som ikke er kinofilm.
Konsulent:
Even G. Benestad