Norsk filminstitutt
ADIL bruke dette.jpg
Konseptskisse til animasjonen i dokumentaren Adil. Foto: Imaginær Film

 

Animert hybriddokumentar om og av Adil Khan. Rammen er Khans sceneforedrag for ungdom, som han har reist landet rundt med siden 2016, og som til nå er sett av over 500 000. Regien er ved Adil Khan og Julian Nazario Vargas, manuset er ved Khan selv

Fra produsentens synopsis: En hardtslående animert dokumentar med et stort hjerte. Adil er en rå og direkte utlevering av et liv fylt av kontraster, fortalt med et stort ønske om å inspirere og påvirke.

Om manusforfatter og regissører

Adil Khan slo gjennom som danser og skuespiller i 2006, med Dansefeber på TVNorge og i West Side Story på Oslo Nye Teater. Han har hatt hovedroller i flere prisbelønte norske tv-serier og teateroppsetninger, og er kjent bl.a som dommer i Norske talenter.

Julian Nazario Vargas er regissør og kreativ leder i animasjonsstudiet Animaskin. Han står bak flere prisbelønte kortfilmer og musikkvideoer.

Om produsentene

Eirik Smidesang Slåen og Elisabeth Opdal har tidligere samarbeidet i Qvisten Animasjon, bl.a på Dyrene i Hakkebakkeskogen (2016) ). I 2020 startet de Imaginær Film, som jobber med både animasjon, dokumentar og fiksjonsfilm.   

Om prosjektet

Sjanger
Dokumentar
Produsent
Eirik Smidesang Slåen og Elisabeth Opdal
Produksjonsselskap
Imaginær Film
Co-produksjonsselskap
Animaskin
Regissør
Adil Khan og Julian Nazario Vargas

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
04.12.2020
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Dato:
18.04.2023
Tilskudd gitt:
3.300.000 kroner
Totalbudsjett:
11.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Artisten Adil Khan deler sin fortelling om å bli et helt menneske. Han rekker ut en hånd og omfavner sitt publikum med en ærlig tone, og en ydmyk inngang til fortellingen. Adil Khan og medregissør Julian Nazaro Vargas skaper et dynamisk filmuttrykk gjennom animasjon og en fengslende fortellerstemme. Jeg ser potensiale til en kraftfull, inspirerende og kompleks dokumentarfilm, som kan møte et ungt publikum på riktig bølgelengde
Konsulent:
Klara Nilsson Grunning