Norsk filminstitutt

En kortfilm inspirert av den sanne historien om Per Inge Torkelsens kinesiske mynter og guttestreken som i 1968 satte Stavanger på hodet. Handlingen foregår midt i brytningspunktet mellom det gamle og det nye Stavanger - der hermetikkbyen snart blir oljehovedstad, der overklassen og arbeiderklassen ennå ikke er adskilt av det sorte gullet, og der fire 15-åringer kastes ut i et arkeologisk sirkus som får hele verdens oppmerksomhet. 

Engelsk tittel:

No Way

Om regissør, manusforfatter og produsent 

Regissør Johannes Vikse Pedersen har en BA i filmproduksjon ved University of Roehampton i London med spesialisering i regi. Han har regissert kortfilmene Petite (2021) og Sangfuglens ferd (2018) samt kortdokumentarene Hocine (2020) og Home Away from Home (2020). Pedersen har også vært script supervisor på Lange flate ballær III. 

Produsent og manusforfatter Maria Lavelle har master i manus og regi fra New York, hvor hun også tok toårig spesialisering i produsering. Hun har også en BA i journalistikk og teater fra South Dakota. Som produsent har hun syv kortfilmer og fire korte dokumentarer på CV-en. Kortfilmen Frayed Roots fra 2020 ble vist ved den Oscar-kvalifiserende festivalen Raindance i Storbritannia. Kortfilmen Pancakes ble nominert til beste amerikanske studentfilm ved Palm Springs 2020, mens kortfilmen Holy Jail ble vist på Den Norske filmfestivalen i Haugesund i 2019. 

Om prosjektet

Sjanger
Kortfilm
Produsent
Maria Lavelle
Produksjonsselskap
Noet AS
Regissør
Johannes Vikse Pedersen
Manusforfatter
Maria Lavelle

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Tilskudd gitt:
500.000 kroner
Konsulentvurdering:
I kortfilmen E' det mulig møter vi en vennegjeng på fire som gjør en rampestrek som i en kort periode forandrer verdenshistorien. I en tid før nyheter på mobilen, får denne hvite løgnen vokse seg ganske stor. Dette byr på flere drivende dilemmaer for filmens hovedkarakter. Filmen er for en ung målgruppe og handler om tematikker som er viktige for dem: Vennskap, komplekse familierelasjoner og det å finne seg selv. Filmen er inspirert av klassiskere som Stand by Me og har potensiale til å bli en rørende film om denne lille guttegjengen fra arbeiderklassen i Stavanger på 60-tallet. Regissør og produsent er begge spennende talenter som har vist talent i tidligere verk.
Konsulent:
Nina M. Barbosa Blad