Norsk filminstitutt

Lars har sin første dag på en hjelpetelefon. Under sin første samtale må han raskt velge om han skal følge manuset eller sin egen intuisjon. 

Om regissør og manusforfatter

Tatiana Delaunay er en fransk-italiensk manusforfatter, regissør og dramatiker som bor og arbeider i Norge. Hun har en bachelor fra Central Saint Martins i London og master i teater fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hennes første kortfilm Have a Nice Day Forever (2021) konkurrerte i kortfilmfestivaler som IndieLisboa, Brussel Short Film Festival og Glasgow og vant Special jury prize under Brest European Short Film Festival. Delaunay oppgir at hun har en forkjærlighet for mørke komedier og dialogdrevne filmer.  

Portrett av en kvinne fra skuldrene og opp. Hun har på seg en grønn genser og har brunt bølgete hår til skuldrene. Foto.
Regissør og manusforfatter Tatiana Delaunay. Foto Julie Hrnčírova

Om produsent og medmanusforfatter

Abel Robsahm er manusforfatter og produsent. Han har nylig startet Vacanza Films AS som produserte Have a Nice Day Forever og skal fokusere på produksjon og co-produksjon av kortfilmer. Som manusforfatter jobber han med flere kortfilmer, en spillefilm og en TV-serie.   

Portrett av en mann fra halsen og opp. Bildet er i svart-hvitt. Han har mørkt kort hår og mørke øyne. Foto.
Produsent og medmanusforfatter Abel Robsahm. Foto: Privat

 

Om prosjektet

Sjanger
Mørk komedie
Produsent
Abel Robsahm
Produksjonsselskap
Vacanza Films AS
Regissør
Tatiana Delaunay
Manusforfatter
Tatiana Delaunay og Abel Robsahm

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Dato:
19.12.2022
Tilskudd gitt:
150.000 kroner
Totalbudsjett:
400.000 kroner
Konsulentvurdering:
Vi er her for deg er en mørk komedie om dem som jobber på hjelpetelefoner for mennesker som sliter psykisk. Dette kan høres veldig alvorlig ut, men manuset bekrefter filmskapernes ambisjon om å lage en morsom film om et seriøst tema. Regi og produsent har tidligere jobbet sammen på Delaunay sin første kortfilm og de ønsker nå å fortsette samarbeidet. Kortfilmens budskap om å følge sin egen intuisjon i møte med vanskelige strukturer og personer er alltid viktig å bli minnet på. Filmen er også en liten perle hva angår å tenke klokt innenfor kortfilmens unike ramme: den har få lokasjoner, er kort og konsis samtidig som den overrasker og underholder oss underveis.
Konsulent:
Nina M. Barbosa Blad