Norsk filminstitutt

Vi lover et helvete er et nåtids klimadrama om umulig kjærlighet, sivil ulydighet og hvor langt du er villig til å gå når fremtiden din er truet.

Prosjektet er tidligere utviklet gjennom NFIs markedsordning for dramaserier. Prosjektet har fått tilskudd fra både Sametinget og Internasjonalt Samisk Filminstitutt, Creative Europe MEDIA, Mediefondet Zefyr, Nordisk film og tv fond,  Sørnorsk Filmsenter, samt Filmfond Nord. 

Foto: Fenomen/Dànil Røkke

Om serieskapere, regissør og produsenter

Regissør Rebecca Wirkola Kjellmann er utdannet regissør fra Westerdals, og har erfaring fra diverse humor-, underholdning- og dokumentarprogrammer i NRK P3, kortfilm (Tenn meg på og Det er min jævla dag, begge vist på kortfilmfestivalen i Grimstad), musikkvideo og reklamefilm. Hun har flere kortfilmer og dramaserier under utvikling.

Serieskapere er Karina Lystad, Kristin Vestreim og Tom Marius Kittilsen. Lystad og Vestreim har begge jobbet med forskjellige underholdningsproduksjoner for NRK og TV2, og har bakgrunn som journalister i blant annet P3.

 Tom Marius Kittilsen (serieskaper og produsent) eier og driver selskapet Fenomen, og har tidligere produsert blant annet NRK-serien Rådebank, dokumentarfilmen Born 2 Drive og filmen og tv-serien om Marcus og Martinus. 

Fenomen tv film og scene AS holder til i Porsgrunn, og har produsert flere filmer og serier.  
Produsent Knut Inge Solbu er utdannet på filmskolen på Lillehammer. Han har blant annet produsert kinofilmene Born 2 Drive og  kommende Alt for Norge om det norske landslaget på 90-tallet, samt tre sesonger av Rådebank for NRK. 

Mathis Ståle Mathisen er grunnlegger og produsent i Rein Film. Han jobber med fokus på nordnorske og samiske fortellinger, og han har blant annet produsert spillefilmen Kurt Josef Wagle og Mordmysteriet på Hurtigruta, co-produsert tv-serien Monster, den franske spillefilmen Donne-moi des Ailes og den dansk-japanske spillefilmen Miss Osaka.
 

Om prosjektet

Produsent
Knut Inge Solbu, Mathis Ståle Mathisen, Tom Marius Kittilsen
Produksjonsselskap
Fenomen TV Film og scene AS
Regissør
Rebecca Wirkola Kjellmann
Manusforfatter
Serieskapere: Kristin Vestreim, Karina Lystad, og Tom Marius Kittilsen. Manus: Kristin Vestreim, Karina Lystad, Rebecca Wirkola Kjellmann, Anne Brigg og Victor Lindgren
Distribusjonsplattform
NRK P3

Tildelinger

Ordning:
Utvikling av dramaserie etter markedsvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
30.04.2020
Tilskudd gitt:
200.000 kroner
Ordning:
Produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Tilskudd gitt:
4.000.000 kroner
Totalbudsjett:
21.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Vi lover et Helvete er en troverdig og engasjerende, moderne Romeo & Julie historie mellom en klimaforkjemper og en klimafornekter som begge med sitt ståsted, og sin familiebakgrunn, vil by på betydelige problemer for hverandre. Historien gir en introduksjon til et samisk miljø, og et innenfra-blikk på samiske tradisjoner i nåtid – noe vi sjeldent får oppleve i norske filmer og TV-serier. Vi lover et Helvete er et skikkelig fint prosjekt, og jeg har stor tro på at serien både vil underholde og sette dagsorden. Med temapunkter som kjærlighet, klimakamp, forholdet mellom by og bygd – alt iscenesatt i et nydelig nord-norsk vinterlandskap – har serien et lokalt så vel som et universelt forankringspunkt. Med et dedikert og engasjert team, som har et oppriktig ønske om å lage genuine og ekte historier, har jeg stor tro på at også denne serien treffe sitt unge publikum som tiltenkt. Det er for øvrig veldig gledelig å se at regissør Rebecca Wirkola Kjellman her debuterer i langt format.
Konsulent:
Cecilie Aspenes