Norsk filminstitutt

En eksperimentell kortfilm for barn og voksne der vi får oppleve nærskogen gjennom blikket til en gruppe barn. 

Om regissør og manusforfatter

Regissør og manusforfatter Liv Runesdatter har lang erfaring på kunstfeltet. Hun har bidratt på kunstfilmer som er vist ved festivaler i flere land. Liv er vokalist, komponist og produsent: en kritikerrost, prisbelønt og sjangeroverskridende utøver. Gjennom nærmere 25 år har hun skapt og/eller framført festivaler, sceniske produksjoner, installasjonsverk, utstillinger, plateutgivelser, film og flere tusen konserter. Dette i samarbeid med musikere, dansere, billedkunstnere, scenekunstnere, filmkunstnere, billedkunstnere og forskere fra flere enn 30 land. Runesdatter har fremført musikken sin på flere festivaler og scener over hele Europa, i Kaukasus, Midtøsten, Canada og USA. Fugler blir hennes debut som kortfilm-regissør.

Om produsentene 

Bjarte Mørner Tveit og Joakim Vocke Hauge har samarbeidet på flere store titler de siste årene, som blant annet Muldvarpen - Nord-Korea avslørt, Cold Case Hammarskjöld og Griseindustriens hemmeligheter. Tveit har 20 års erfaring fra produksjon av kortfilm og dokumentarer. På Fugler er han også med på manus sammen med Runesdatter.

Vocke er i tillegg filmens fotograf. Han har tidligere spesialisert seg på postprodusentrollen, hvor han har lang erfaring med flere store prosjekter. Med Fugler tar han et nytt karrieresteg over til produsentrollen sammen med Tveit.

Om prosjektet

Sjanger
Eksperimentell
Produsent
Bjarte Mørner Tveit og Joakim Hauge Vocke
Produksjonsselskap
Von Mørner AS
Regissør
Liv Runesdatter
Manusforfatter
Bjarte Mørner Tveit og Liv Runesdatter

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
28.06.2022
Tilskudd gitt:
375.000 kroner
Totalbudsjett:
872.427 kroner
Konsulentvurdering:
Fugler er en film som på et poetisk vis omhandler klimakrisen, gjennom å minne publikum på å beholde den fysiske kontakten med naturen, slik som barna i denne filmen gjør. Et viktig budskap. Regissør Liv Runesdatter har castet fem tredjeklassinger som sammen med henne og en koreograf har laget kunst og dans i skogen i Rogaland. Dette er virkelig et kunsterdrevet prosjekt som i tillegg har med barn som en aktiv del av den skapende og utøvende prosessen. Dette er en prosess som de har jobbet sammen om over lang tid og filmen lener seg på Livs store og tverrfaglige kunsterskap. Fugler er en eksperimentell kortfilm for og med barn, som jeg mener vil ha stort festivalpotensiale.
Konsulent:
Nina M. Barbosa Blad