Norsk filminstitutt

En mann i 50-årene mister jobb og familie. Han blir i sin nye jobb saksøkt og utlevert som svindler av internasjonale aviser. Nå skal han vise oss hva som skjedde bak lukkede dører. 

Om regissør og manusforfatter

Håvard Bustnes er utdannet i TV-regi ved Høgskolen på Lillehammer. Håvard har regissert dokumentarfilmer som er vist på over 100 filmfestivaler. Han vant Amanda-pris for kinodokumentarfilmen Blod & ære (2008), som også mottok en rekke priser, blant annet beste nordiske dokumentarfilm på Nordisk Panorama i Malmø. Opprørske oldemødre (2013) vant pris for beste kinodokumentar på Green Film Festival i Seoul og hederlig omtale ved kort- og dokumentarfilmfestivalen i Grimstad. Hatets vugge (Golden Dawn Girls, 2017) hadde premiere i konkurranseprogrammet på IDFA, ble lansert på kino i Norge og var på over 50 festivaler. Bustnes’ forrige film var Trond Giske – Makta rår (2021). Den var nominert blant annet ved CPH:DOX, FIPA, IDFA og Göteborg filmfestival.

Foto: Bilde av en mann, regissør Håvard Bustnes. Han sitter med lydutstyr og en stor mikrofon-boom på fanget. Han har helt kort hår og kort skjegg. Han er iført olabukse og en blå jakke.
Regissør Håvard Bustnes. Foto: Geir Mogen

 Om produsentene

Carsten Aanonsen er produsent og partner i indie Film AS som siden 1998 har produsert både serier og filmer i dokumentarsjangeren. Aanonsen har også erfaring fra flere samproduksjoner. Ballettguttene (2014), Granatmannen (2016) og dokuserien Direktøren (2011) er blant de mange titlene på hans CV. Aanonsen har også vunnet Amanda-priser med Pushwagner (2011), Røverdatter (2018) og Nattebarn (2021). 

Foto: Nærbilde av produsent Carsten Aanonsen. Han har halvlangt, mørkeblondt hår og kort skjegg. Man kan skimte en rutete skjorte og en blå bakgrunn
Produsent Carsten Aanonsen. Foto: Lars Erlend T. Øymo

Silje Poulsen Viki er assisterende produsent og lanseringsansvarlig i Indie Film. Hun har en bachelorgrad i internasjonale studier fra Oslo og Cape Town og en mastergrad i konfliktløsning og forsoning fra Rinity College i Dublin. Viki har også hatt ulike roller på filmfestivaler som Film fra Sør, Kortfilmfestivalen og Human internasjonale dokumentarfilmfestival. På sistnevnte var hun programsjef i flere år. 

Om prosjektet

Sjanger
Dokumentar
Produsent
Carsten Aanonsen og Silje Poulsen Viki
Produksjonsselskap
Indie Film AS
Regissør
Håvard Bustnes
Manusforfatter
Håvard Bustnes

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
10.11.2022
Tilskudd gitt:
2.300.000 kroner
Totalbudsjett:
9.286.787 kroner
Konsulentvurdering:
Indiefilm_oktober_2020_1 skal bli en karakterdreven thriller som tar oss med inn i en mørk og ukjent business hvor kriminelle oligarker på lovlig vis kan kjøpe spionasje på NGO-er (NGO er en forkortelse for det engelske begrepet Non-Governmental Organisation, og er en samlebetegnelse på ikke-statlige, frivillige organisasjoner). Midt i dette står regissør Håvard Bustnes med en unik tilgang og en plan om å sette dette sammen til en nervepirrende og uforutsigbar thriller som vil stille flere grunnleggende spørsmål om løgn og sannhet, både på individuelt nivå og på samfunnsnivå. Bustnes har i sitt filmkunstnerskap vist at han behersker komplekse karakterskildringer. Her vil han jobbe videre med å tegne en kompleks karakter, samtidig som det er en fortelling med mange vendinger i det ytre som tar oss inn i en verden de fleste av oss ikke ante at eksisterte. Jeg føler meg trygg på at denne filmen nok en gang vil bevise at virkeligheten overgår fantasien. Jeg tror regissør Håvard Bustnes har mulighet til å nå både langt og bredt med denne utrolige og urovekkende dokumentarfortellingen.
Konsulent:
Eirin Gjørv