Norsk filminstitutt

Da Anni (35) får sparken, blir saksøkt av jobben og dumpet av samboeren i Oslo, tvinges hun til å flytte tilbake til hjembyen for å bo hos sin mor. Dette er på ingen måte en del av Annis planlagte liv og karriere: Singel, blakk og uten jobb. I løpet av året hun er hjemme må hun ta tak i sin fortid før hun kan gå videre med livet. Klarer hun å hanskes med gamle venner, fiender, kjærester og spøkelser for å bo hjemme på Steinkjer, eller er det lettere å stikke fra alt og til hovedstaden igjen? 

Et landskapsbilde av Steinkjer. Vi ser en elv med veldig lav vannstand. Langs elvebredden er det grønne trær. I bakgrunnen skimtes et stort hvitt bygg og noe som muligens er siloer. Foto.
Illustrasjonsbilde fra Heim. Foto: Andreas Moe

 

Om regissør

Julie Skaufel er manusforfatter for tv-seriene Hjem til jul (2019-2020, Netflix) og Julestjerna (2021, TV 2) og serieskaper på Evy og alltid (2023, NRK). Hun har i tillegg hatt regi på den prisvinnende kortfilmen Hvorfor er du svart (2022), og driver sitt eget filmselskap, Onkel Film. Det siste året har hun også vært en del av European Showrunner Training i regi av blant andre Köln Film Schule, Netflix, Series Mania og European Media desk. 

Portrett av en kvinne fra brystet og opp. Hun står utendørs foran noen hus som skimtes uklart i bakgrunnen. Hun har på en mønstrete blå bomberjakke og en hvit caps. Hun har langt mørkt krøllete hår som henger ned over skuldrene og har på seg en hvit caps. Hun smiler. Foto.
Regissør og hovedmanusforfatter Julie Skaufel. Foto: TA Kreativ / Vigdis Devik / Fredrik Wasshaug

Om produsenten

Bente Maalen er utdannet filmviter fra NTNU og har sin bakgrunn fra Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival og Ramaskrik Skrekkfilmfestival på Oppdal. Hun har produsert en rekke kortfilmer, blant annet Motvind (Vatne, 2020) som blant annet vant Timeglasset for Beste manus under kortfilmfestivalen i Grimstad og ble vist på kortfilmfestivalen Festival du Court Métrage de Clermont-Ferrand. Hun har tidligere gjennomført Production Value som Junior Line Producer. 

Portrett av en kvinne fra skuldrene og opp. Hun står foran en beige bakgrunn. Hun har hvit topp og en hvit blazer over. Hun har hit-blondt hår i pasjefrisyre til skuldrene med lugg. Hun har blå øyne og rød leppestift. Foto.
Produsent Bente Maalen. Foto:

Om selskapet

Produksjonsselskapet Blaane film AS er basert i Trøndelag. Siden våren 2019 har Bente Maalen drevet Blaane. Selskapet har en rekke film- og tv-produksjoner i utvikling, de fleste med kvinnelige manusforfattere, regissører og serieskapere. 
 

Om prosjektet

Sjanger
Romantisk komedie
Produsent
Bente Maalen
Produksjonsselskap
Blaane Film AS
Regissør
Julie Skaufel
Manusforfatter
Julie Skaufel og Magnus Lillermark etter idé av Miriam Larsen og Julie Skaufel

Tildelinger

Ordning:
Neo utvikling
Dato:
19.01.2022
Tilskudd gitt:
245.000 kroner
Totalbudsjett:
700.000 kroner
Konsulentvurdering:
Heim har litt av den sprudlende og morsomme følelsen av Bridget Jones’ dagbok, men med en alvorlig undertone der vi følge en hovedperson som virkelig må ta tak i og håndtere sine underbeviste demoner. Hvis ikke kan alt gå enda mer i dass. Historien er velskrevet og engasjerer. Det ligger en klassisk historie i bunnen, men filmens hovedrolle er så uforutsigbar og gøyal at man opplever hennes historie som original og tankevekkende. Filmskaperne vil løfte frem regionen foran og bak kamera. Filmen representerer også et mangfold når det kommer til bredde i markedet: Det er svært få norske romantiske komedier, til tross for hvor mye mange av oss som elsker dem. Skaufel er en lovende filmskaper som jeg har fulgt med på i mange år. Hun har markert seg med romantiske komedier tidligere, Hjem til jul og nå Evy og alltid på NRK. Heim representerer hennes debut i spillefilmformatet både som manus og regissør, og det er gledelig å se hennes engasjement for spillefilmen.
Konsulent:
Nina M. Barbosa Blad