Norsk filminstitutt

Lotte er en kortfilmantologi om Lotte: student, cam girl og sugar-dater. I tre enkeltstående episoder følger vi Lottes nære relasjoner til kunder og familie, i et univers fylt med moralske gråsoner hvor business and pleasure går hånd i hånd. Skapt av Ivar Aase og Erik Ivar Sæther, med Anna Ladegaard i hovedrollen som Lotte. Serien er en fortsettelse av kortfilmen Transaksjoner, som hadde premiere under Kortfilmfestivalen i fjor.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør Ivar Aase er utdannet ved Den norske Filmskolen, der hans avgangsfilm Cam Boy (2020) ble valgt ut til Next Nordic Generation i Haugesund. Han har laget flere kortfilmer, blant dem Transaksjoner (2021) som ble vist under Kortfilmfestivalen i Grimstad, og Bevisbyrden (2021) som ble vist ved Bergen Internasjonale Filmfestival der den mottok hederlig omtale. Aase har også regissert spillefilmen Blåtur, samt kortdramaet Ine skal ikke på Tinder for NRK. Denne runden får han også tilskudd til kortfilmen Kunsten er død.

Med på manus er Erik Ivar Sæther, som også skrev manus til Transaksjoner og Cam Boy, Aases avgangsfilm. Hovedrolleinnehaver Anna Ladegaard har også bidratt i manusprosessen, og har skrevet og spilt i kortfilmen Kuksvanen.

Aase driver selv produksjonsselskapet Aase & Wiig sammen med Jan Inge Wiig. Selskapet har produsert flere kortfilmer.
 

Om prosjektet

Sjanger
Kortfilm
Produsent
Ivar Aase, Jan Inge Wiig
Produksjonsselskap
Aase & Wiig AS
Regissør
Ivar Aase
Manusforfatter
Erik Ivar Sæther
Distribusjonsplattform
Aftenposten

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
30.03.2022
Tilskudd gitt:
440.000 kroner
Totalbudsjett:
526.500 kroner
Konsulentvurdering:
Lotte er en modig og ærlig fortelling om relasjoner, maktspill og menneskelige avtaler Filmens hovedkarakter, Lotte, er student, camgirl og sugar-dater, og gjennom hennes erfaringer og opplevelser får vi ett nyktert blikk inn i hva det kreves for å navigere relasjoner i en ny digital verden. Det er ett høyest relevant emne, og fortalt på en uforutsigbar og original måte. Verdien ligger i kompleksiteten som filmen undersøker i gråsonen mellom business og pleasure.
Konsulent:
Klara Nilsson Grunning