Norsk filminstitutt

Oppdraget er en komisk og dystopisk skildring av et framtidssamfunn hvor robotifisering har gjort mennesker overflødige. Vi følger arbeidsløse Johs på leting etter et oppdrag han har fått tildelt, men som ingen vet hva er.

Om regissør og manusforfatter

Jens Lien (bildet) er en svært erfaren film- og serieregissør. Han er utdannet ved London International Film School, og startet karrieren med å regissere flere kortfilmer og dokumentarer. Kortfilmene Døren som ikke smakk og Naturlige briller ble vist i Cannes i 2000 og 2001. Han spillefilmdebuterte med Jonny Vang i 2003, som hadde premiere under filmfestivalen i Berlin, Den brysomme mannen kom i 2006, og vant en rekke priser, både i inn- og utland. I 2011 hadde hans spillefilm Sønner av Norge premiere i Toronto. De siste årene har han jobbet med dramaserier, og blant annet regissert flere episoder av Viva Hate for SVT, samt HBO-suksessen Beforeigners, som snart kommer i sesong to. Han har også vunnet Arne Skouens ærespris.
Manusforfatter Per Schreiner har skrevet manus til en rekke kortfilmer, hørespill og spillefilmer, og han var en av manusforfatterne/serieskaperne bak NRK serien Kampen for tilværelsen. Han har jobbet med regissør Jens Lien flere ganger tidligere, blant annet med kortfilmene Døren som ikke smakk og Naturlige briller, som ble vist i Cannes i 2000 og 2001. Og i 2006 mottok han Amandaprisen for manuset til Den brysomme mannen, også den regissert av Jens Lien – og vist i Cannes samme år.

Om produsent

Einar Film Drama er en del av Einar Film og fortellinger, som ble etablert i 2004 av bl.a produsent Guri Neby, mens Kristin Emblem er ansatt i Einar Film Drama. Selskapene har produsert en rekke filmer, både reklamefilm, tv-serier og spillefilmer, som Adjø Montebello, serien Delete Me. De har flere filmer og en serie under utvikling, blant annet Håndtering av Udøde, med tilskudd fra NFI.
 

Om prosjektet

Produsent
Kristin Emblem, Guri Neby
Produksjonsselskap
Einar Film Drama AS
Regissør
Jens Lien
Manusforfatter
Per Schreiner

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
23.05.2018
Tilskudd gitt:
200.000 kroner
Ordning:
Produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
22.10.2021
Tilskudd gitt:
8.500.000 kroner
Totalbudsjett:
28.780.000 kroner
Konsulentvurdering:
Oppdraget er en ambisiøs og fremoverlent film, intellektuelt og emosjonelt utfordrende, samfunnsrelevant og underholdende, med klare planer om å nå et betydelig publikum – nasjonalt så vel som internasjonalt. Med superstødige skapere ved roret, har jeg tro på at dette vil bli en film med et unikt uttrykk, som i tillegg til å være absurd og gøyal, også kan bidra til å sette dagsorden. Jens Lien er en av våre mest erfarne regissører, en som alltid leverer høy kunstnerisk kvalitet med tydelig signatur. Oppdraget er i så måte intet unntak, og det er med stor glede å se at han er tilbake i spillefilmformatet!
Konsulent:
Cecilie Aspenes