Norsk filminstitutt

Tits forteller historien om to tenåringer som møtes under uheldige omstendigheter en kveld og oppdager ting om hverandre de ikke ante, selv etter flere års skolegang sammen. 

Om regissør og manusforfatter

Eivind Landsvik har regissert musikkvideoer i en årrekke. Han har de siste årene skrevet og regissert flere kortfilmer og er anerkjent for sin særegne, visuelle stil. Eivind har vunnet priser på Kortfilmfestivalen, Biff og Spellemann. På Kortfilmfestivalen i 2021 fikk han både Filmkritikerprisen for kortfilmen Sofia, en sommer og Gullstolen for beste musikkvideo med Boy Pablo: Hey Girl. 

Om produsentene

Kristin Emblem jobber som produsent ved Einar Film og Fortellinger. Hun har tidligere hatt ulike roller innen film- og dramaproduksjon fra blant annet NRK Drama, Maipo og Nordisk Film og TV. Hun er også blant produsentene på regissør Thea Hvistendahls kommende Håndtering av udøde som Neon Pictures har sikret seg distribusjonsrettighetene til i USA og Storbritannia. Emblem har en bachelor i medier og kommunikasjon fra University of Edinburgh og en mastergrad i filosofi fra Universitet i Oslo.

Lars Ulrik Wold er koordinator/junior produsent hos Einar Drama og produksjonsleder ved Einar Film og Fortellinger. Han har jobbet på flere fiksjonsprosjekter og reklamefilmer, deriblant Exit sesong 2, Nordsjøen, Blasted, Wisting og Delete Me sesong 2. Wold har en bachelor i film- og tv-produksjon fra University of Hertforshire og Høgskolen i Kristiania. 

Mari Jørgensen er produsent og produksjonsleder ved flere Einar Film-selskaper. Hun har jobbet på prosjekter som Adjø Montebello, Cramps og Delete Me. Jørgensen har studert kultur-prosjektledelse ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS). 

Om prosjektet

Produsent
Kristin Emblem, Lars Ulrik Wold og Mari Jørgensen
Produksjonsselskap
Einar Film Drama AS
Regissør
Eivind Landsvik
Manusforfatter
Eivind Landsvik

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Tilskudd gitt:
528.826 kroner
Totalbudsjett:
629.801 kroner
Konsulentvurdering:
Gjennom en enkel og presis fortalt historie gir filmen oss et innblikk i hvordan det er være ungdom i dag. «Tits» viser at man kan finne kjærlighet eller vennskap der man minst venter det. Historien fortelles på en ekte og usminket måte, samtidig som filmskaperne klarer å finne poesi og skjønnhet i de små øyeblikkene som bringer Oscar og Iben sammen.
Konsulent:
Rodrigo Stoicheff