Norsk filminstitutt

Båtselgeren er et komisk westerndrama der båteieren Jesper blir offer for sin mors planer om å selge den kjære lastebåten hans, men salget av båten går ikke helt etter mors planer. 

Om regissøren

Olve Aslaksen er regissør og deleier i Ferdi Film. Han har regissert flere reklamefilmer, kortdokumentaren Graffiti Grandmas og kortfilmene Giitu og Delbart. Aslaksen har en bachelorgrad i film- og tv-produksjon fra Westerdals Oslo ACT.

Om manusforfatteren

Eirik Skaufjord er manusforfatter og regissør. Han har hatt regi på blant annet Hvite Gutter, og har jobbet med manus på serien Idrettsforeldre og Pubertetscamp i tillegg til å være serieskaper av Bislett bnb. Skaufjord har en bachelor i film- og tv-produsksjon ved Westerdals Oslo ACT og en master i manus ved Den norske filmskolen.

Om produsenten

Henrik Borge er produsent i Ferdi Film, der han blant annet har produsert Bislett bnb for TV 2 og Feeden for NRK. Han har tidligere jobbet med både produksjon og etterarbeid på andre filmer og serier som blant annet Roeng, Heimebane, Beforeigners og Ninjababy. Borge har en bachelor i film og tv med spesialisering i produksjon fra Westerdals Oslo ACT

Om prosjektet

Sjanger
Komedie
Produsent
Henrik Borge
Produksjonsselskap
Ferdi film AS
Regissør
Olve Aslaksen
Manusforfatter
Eirik Skaufjord

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Dato:
17.06.2022
Tilskudd gitt:
700.000 kroner
Totalbudsjett:
1.100.000 kroner
Konsulentvurdering:
I denne komiske westerninspirerte historien blir båteieren Jesper offer for sin mors planer om å selge den kjære lastebåten hans. De lugubre båtkjøperne er ikke akkurat Jespers drømmekjøpere, og salget av båten går ikke helt etter mors planer. «Båtselgeren» er en absurd dramakomedie som har spennende sjangerreferanser og sterke visuelle ambisjoner. Det er også en fortelling om hvordan man kan hente styrke fra uventet hold for å bryte med hvordan folk utøver makt over deg.
Konsulent:
Rodrigo Stoicheff