Norsk filminstitutt

Trekkfugler er en fortelling om to venner som tar en pause fra byen på en hytte i skogen, men deres urbane forsøk på å fordype seg i naturen blir utfordret av nærværet til en flokk trekkfugler. 

Om regissør og manusforfatter

Silvia Rossi er en italiensk filmskaper med erfaring fra reklamefilm, musikkvideoer, kunstprosjekter og kortfilm.

Hun har bachelor i film fra Ca’ Foscari-universitetet i Venezia og har studert regi ved den nasjonale filmskolen ved CSC – Centro Sperimentale di Cinematografia.

Om produsentene

Siri Bråtveit er utdannet filmskaper fra Høgskolen i Lillehammer og kunsthøgskolen Akademin Valand i Gøteborg. Hun jobber i skjæringspunktet mellom film og kunst, fiksjon og dokumentar, og har laget flere prisbelønte kortfilmer, deriblant Clawstalk (2018) og Ponytales (2015). 

Ingrid Liavaag er film- og scenekunstner. Hun er utdannet fra teaterskolen Ecole Jacques Lecoq i Paris, der hun også studerte scenografi ved Laboratory of Movement Study (L.E.M.). Hun har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo. 

Liavaag har laget kortfilmer vist nasjonalt og internasjonalt. Hennes nyeste kortfilm, Regissøren, laget med medregissør Linda Gathu, vant Filmkritikerprisen på Kortfilmfestival i Grimstad 2022. Liavaag er for tiden aktuell med kunstprosjektet Knuter som vises på Vega Scene høsten 2022. Hennes videoinstallasjonsverk er en del av SKMU Sørlandets Kunstmuseum. Liavaag er også medgrunnlegger av scenekunstkollektivet LiLiRe. 

Om prosjektet

Produsent
Siri Bråtveit og Ingrid Liavaag
Produksjonsselskap
Peggy Høy AS
Regissør
Silvia Rossi
Manusforfatter
Silvia Rossi

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Dato:
28.06.2022
Tilskudd gitt:
420.000 kroner
Totalbudsjett:
900.000 kroner
Konsulentvurdering:
Trekkfugler er en satirisk og aktuell film om dualiteten mange unge norske lever med i dag: et ønske om å leve bærekraftige liv i et oljeland som Norge. Det er en dialogdrevet film mellom to kompiser på hyttetur. Fra første øyeblikk avbryter fugler hytteidyllen og dette påvirker også deres samtaler. Regissøren Silvia Rossi ønsker også å gi stemme til naturen selv i filmen, og leker seg med et imponerende formspråk og tydelig visuelt konsept. Peggy Høy er et nyetablert produksjonsselskap der de som står bak har erfaring fra kortfilm, teater og reklame.
Konsulent:
Nina M. Barbosa Blad