Norsk filminstitutt

En animert kortfilm der en jente på ti år gjør det hun kan for å holde morens alkoholproblemer skjult for omverdenen mens samfunnet er koronastengt. 

Om regissør, manusforfatter og produsent

Endre Lund Eriksen er forfatter og filmskaper, og har skrevet en rekke prisbelønte barne- og ungdomsbøker, blant annet historiene om Pitbull Terje, om Alvin Pang og om Dunderly-monstrene. Flere av bøkene er blitt til film, og Eriksen har også regissert en rekke programmer for NRK Super.


Fabelfjord AS ble etablert av Eriksen, Endre Skandfer og Merete Korsberg i 2013, og er basert i Tromsø. De har produsert flere barnefilmer, blant annet den animerte Dunder (2016), basert på Dunderly-bøkene skrevet av Eriksen og illustrert av Endre Skandfer. Noras Ark var Endre Lund Eriksens første kortfilm som regissør.

Om prosjektet

Sjanger
Drama/ animasjon for barn
Produsent
Endre Lund Eriksen
Produksjonsselskap
Fabelfjord AS
Regissør
Endre Lund Eriksen
Manusforfatter
Endre Lund Eriksen

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Dato:
28.06.2022
Tilskudd gitt:
350.000 kroner
Totalbudsjett:
1.264.250 kroner
Konsulentvurdering:
Hjemmekontor et en engasjerende historie som på sine korte lengde rommer å være både trist, sår og hjertevarmende. Spesielt filmens hovedkarakters (Lilly) mor som sliter med alkoholavhengighet er veldig fint portrettert, ikke svart-hvitt, men et komplekst menneske med både gode og dårlige sider som man godt skjønner at Lilly liker å være med. Regissør, manusforfatter og produsent Endre Lund Eriksen ønsker at publikum skal bli ordentlig berørt av filmen det tror jeg de vil bli. Filmen vil også bli ganske kort og jeg tror det vil være et godt utgangspunkt for å nå sitt publikum.
Konsulent:
Nina M. Barbosa Blad