Norsk filminstitutt

2020 ble året da mennesker over hele verden ble tvunget til å stoppe opp tilpasse seg en ny hverdag. I Stay Home opplever vi 2020 gjennom blikket til 11 barn og ungdommer fra ulike land i verden under pandemien. De tar oss med på sine individuelle reiser med Covid 19 som felles bakteppe og viser oss hva isolasjon fra den vanlige hverdagen gjør med livene deres.

Om regissørene

Maren Victoria Thingnæs er utdannet fra Film og TV-linjen fra Westerdals ACT, og har en  Master  i dokumentar-regi fra Edinburgh College of Art. Hun har et stort engasjement for karakterdrevne dokumentarer, og har en stor skapertrang og ønske om å engasjere med sine filmer. Henne kreative reise startet nettopp på teaterscenen, hvor hun eksperimenterte med film som en del av det sceniske uttrykket, som videre  brakte henne inn i filmbransjen i 2012.

Marianne Mørk har hele sitt voksne liv arbeidet med teater, tv og film, og da hovedsakelig som skuespiller. Hun har en Master of fine Arts fra Brandeis University, Boston, USA, og har dedikert hele sitt voksne liv til visuell kunst. Hun har skrevet manus til 40 ulike TV- program for barn og ungdom, skrevet og produsert store musikaler på de store scenene i Norge, hatt readings på bla Boston Playwright Theatre, og regissert kortfilmen «Lett som en sky», en film om spiseforstyrrelser som har bidratt til sterke debatter og blitt brukt i sykehus undervisning i Norge. Hun har mottatt flere priser, blant annet kulturpris i 2012, Paul Harris Award, og blitt tildelt flere stipender for å utvikle sitt kunstnerskap. 

Om prosjektet

Sjanger
Dokumentarfilm
Produsent
Gudmundur Gunnarsson, Kari Anne Moe
Produksjonsselskap
Fuglene AS
Regissør
Maren Victoria Thingnæs, Marianne Mørk
Manusforfatter
Maren Victoria Thingnæs, Marianne Mørk
Premieredato
22.01.2021

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
13.05.2020
Tilskudd gitt:
144.000 kroner
Ordning:
Utvikling av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
15.01.2021
Tilskudd gitt:
1.200.000 kroner
Totalbudsjett:
3 3.00 .000 kroner
Konsulentvurdering:
I 2020 har vi snakket mye om de økonomiske konsekvensene av pandemien. I 2021 tror jeg vi kommer til å snakke mye mer om hvordan pandemien har påvirket og påvirker også barn og unge. Bak Vi blir hjemme er det et spennende regiteam bestående av mor og datter, som sammen med produsentene deler et sterkt engasjement overfor en ung målgruppe. Karakterene i Vi blir hjemme er ulike, og står i forskjellige utfordringer og evner til sammen å tegne et større bilde av det å være ung og isolert. Filmens unge kjernemålgruppe har en opplagt rett til å få egne utfordringer speilet i denne situasjonen, men jeg føler meg trygg på at denne filmen vil oppleves relevant for svært mange av oss. Det lages nå mange filmer som skildrer pandemien fra ulike perspektiv. Men det at denne filmen har materiale helt fra starten av nedstengningen, at den rendyrker barn og unges fortellerperspektiv og at de planlegger å levere med høy kvalitet til mars 2021, bidrar til å gi dette prosjektet en unik posisjon både nasjonalt og internasjonalt.
Konsulent:
Eirin Gjørv
Ordning:
Utvikling av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
15.09.2020
Tilskudd gitt:
350.000 kroner