Norsk filminstitutt

Kortfilmen Vindfang er en fortelling om et ektepar i 50-årene på vei inn til en middag, der mannen opplever at han kanskje ikke er en så viktig del av omgangskretsen sin. 

Om manusforfattere og regissører

Erik Ivar Sæther og Nicolai Berg Hansson er både regissører og manusforfattere på denne filmen.

Sæther ble i 2016 valgt ut til et talentprogram for unge regissører ved Viken filmsenter. Der skrev han og regisserte kortfilmen Råeste mann. Cam Boy (2020) var eksamenfilmen hans fra Den norske filmskolen, med Ivar Aase på regi. For den vant Sæther manuspris ved Amandus Blikkfang i 2021. Aase og Sæthers neste samarbeid, Transaksjoner (2021), som del 1 av kortfilm-antologien Lotte, ble nominert til beste norske kortfilm ved Kortfilmfestivalen i Grimstad og til beste internasjonale kortfilm ved Sunderland Shorts i 2021.

Sæther jobber også med manus på både spillefilm og TV-serie under utvikling. Han har i tillegg til en bachelor i manus ved Den norske filmskolen også en bachelor i film- og videoproduksjon ved NTNU.

Regissør og manusforfatter Nicolai Berg Hansson har en bachelor i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo og har jobbet for Montages i tillegg til Filmmagasinet. I 2021 var han redaktør for både Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) og Kortfilmfestivalen i Grimstad.

I 2016 lagde Sæther og Hansson kortfilmen Glasshus sammen på manus og regi. Den vant pris for beste internasjonale film ved kortfilmfestivalen Friss hús i Budapest i 2017, og var nominert til priser ved flere filmfestivaler i inn- og utland.

Om produsent

Foto: En kvinne med langt lyst hår, blå øyne og en sort høyhalset genser foran en lys bakgrunn.
Foto: Privat

Silje Reistad har bakgrunn som skuespiller, manusforfatter og produsent på flere kortfilmer. På kortfilmene Utslippsdagen (2021), Operasjon søsken (2022) og Leggetid (2022) har hun flere av disse rollene. I 2021 vant hun pitchekonkurransen Ung Pitch Live ved Viken filmsenter for kortfilmen Not Attending. 

Reistad har også jobbet som journalist i flere medier og som statistansvarlig, produksjonsassistent og innspillingsleder på flere filmproduksjoner. Hun har gått flere skrive- og filmkurs i Norge og utlandet.

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Silje Reistad
Produksjonsselskap
Point of View AS
Regissør
Erik Ivar Sæther og Nicolai Berg Hansson
Manusforfatter
Erik Ivar Sæther og Nicolai Berg Hansson

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Dato:
17.06.2022
Tilskudd gitt:
430.000 kroner
Totalbudsjett:
602.938 kroner
Konsulentvurdering:
Vindfang er en kafkaaktig historie om en mann som prøver å bryte ut av en fastlåst situasjon. Gjennom en kort og enkel historie fortelles det noe alle kan kjenne seg i. Vi møter en mann som tar et oppgjør med seg selv og hvem han ønsker å være. Den visuelle metaforen i filmen er perfekt for kortfilmformatet samtidig som den gir muligheter til å skape et spennende filmatisk univers.
Konsulent:
Rodrigo Stoicheff