Norsk filminstitutt

Adil, The Curse of Kane og Uteskolen har fått produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Markante navn står bak de tre filmene: Adil Khan, Mariken Halle og duoen Even G. Benestad og August B. Hanssen.   

svart hvitt tegnet bilde av en mannsfigur med ryggen til åpå vei inn i en stor hule
Konseptskisse til animasjonen i dokumentarfilmen Adil. Foto: Imaginær Film

Tre nye filmer har fått produksjonstilskudd gjennom ordningen for konsulentvurdert dokumentar, i årets tredje vedtaksmøte hos Norsk filminstitutt.  

– Dette er tre dristige filmprosjekter som på hvert sitt vis utforsker dokumentarfilmens rammer, og viser at norsk dokumentarfilm er inne i en spennende utvikling, sier Klara Nilsson Grunning, konsulent for dokumentarfilm hos NFI.  

Adil Khan animert

Adil er tildelt 3.300.000 kroner i produksjonstilskudd. 

Dette er en animert hybriddokumentar om og av Adil Khan. Rammen er Khans sceneforedrag for ungdom, som han har reist landet rundt med siden 2016, og som til nå er sett av over 500 000. Regien er ved Adil Khan og Julian Nazario Vargas, manuset er ved Khan selv. Produsent er Imaginær Film. 

Les mer om Adil her

Fra produsentens synopsis: – En hardtslående animert dokumentar med et stort hjerte. Adil er en rå og direkte utlevering av et liv fylt av kontraster, fortalt med et stort ønske om å inspirere og påvirke.

Mannen bak Kane-filmen

foto. portrett av mann i halvfigur, i en bygate i mørke, opplyst av lys fra en bygning i bakgrunnen
Fra The Curse of Kane, dokumentarfilmen om Gunnar Ryan Wiik. Foto: Indie Film
hanssen benestad.jpg
August B. Hanssen og Even G. Benestad. Foto: Indie Film

The Curse of Kane er tildelt 2.300.000 kroner i produksjonstilskudd. 

Filmskaperne August B. Hanssen og Even G. Benestad har fulgt den norske entrepenøren Gunnar Ryan Wiik siden 2017, da hans spektakulære filmprosjekt om westernhelten Morgan Kane kollapset og ble førstesidestoff i norske aviser. Ryan mistet alt. Kan han reise seg igjen? 

– The Curse of Kane er en film om å drømme på kanten av stupet, forteller filmskaperne. 

Produsent er Indie Film. 

Les mer om The Curse of Kane her

Halles uteskole

Mariken Halle .jpg

Uteskolen av Mariken Halle er tildelt 2.000.000 kroner i produksjonsstøtte. Mariken Halle følger barn og voksne gjennom et år der de voksne forsøker å få på plass et teambuildings-opplegg for å nærme seg naturen og hverandre. Dette er en hybridfilm der filmskaperen viderefører sin blanding av dokumentar og fiksjon, og utfordrer begge sjangre.

Les mer om Uteskolen her

Filmen produseres av kollektivet Alternativet Produksjon, hvor Mariken Halle er en av fire filmskapere. Uteskolen er Halles fjerde langfilm og distribueres av filmbyrået Jack. 

 

  • Bernt Erik Pedersen
    • Bernt Erik Pedersen

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 79 456
    • E-post: bernt.pedersen[@]nfi.no