Fire kortfilmer, derav to korte dokumentarer, har fått utviklingstilskudd gjennom NFIs talentprogram Nye veier. Samtidig får spillefilmen Fallteknikk produksjonstilskudd.

Fallteknikk_stripe
Fallteknikk, basert på Inga H. Sætres tegneserieroman

 

Disse filmene får tilskudd:


Regissør Yngvild Sve Flikke og Motlys AS får 5.520.00 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Fallteknikk. Her går teamet bak Heimebane, regissør Sve Flikke, serieskaper/hovedforfatter Johan Fasting og executive produsent Yngve Sæther sammen om å skape en komedie om å falle – og reise seg igjen.
Filmen er basert på Inga H. Sætres prisvinnende tegneserieroman . 

 

Kortfilmer og kort dokumentar:


Regissør Alexander Kereklidis Turpin og Mer Film AS får 280.800 kroner i tilskudd til kortfilmen Dette er paradis, der vi følger en gruppe radikaliserte barn som vil stoppe klimatrusselen.

Regissør Falk og Oslo Pictures AS får 409.500 kroner i tilskudd til Sex – en kortfilm om objektivisering av mennesker og seksualisering av objekter.

Regissør Mirko Stopar og Fenris Film AS får 463.500 kroner i tilskudd til kortdokumentaren Havfruen om bord, som handler om én kvinne, 30 menn og en 45 dager lang sjøreise.

NorahLange (002)
Havfruen om bordRegissør Teresia Fant og Stray Dogs Production AS får 352.845 kroner i tilskudd til kortdokumentaren Dusjene, som utforsker hvordan det er for ungdom å være nakne sammen i felles dusj og skolegarderober.

- Det var fire særegne og originale prosjekter som nådde opp i denne søknadsrunden, i sterk konkurranse med mange spennende prosjekter. I år mottok vi 26 søknader til Nye veier korte filmer, (17 kort og 9 dokumentar), og det har vært stor variasjon både når det gjelder talenter, form og tematikk. I Nye veier blir det lagt særlig vekt på tidligere arbeider som regissøren kan vise til, egendefinerte rammer for prosjektet og konstellasjonen regissør og produsent, der prosjektene som nådde opp i denne runden utmerket seg. Det er gledelig å se at et bredt mangfold av talenter ønsker å utvikle seg gjennom NFIs Nye veier,  sier Hanne Myren, talentrådgiver for Nye veier i Norsk filminstitutt. 

 

Dette er Nye veier:


Nye veier er NFIs talentordning, som skal inspirere manifesterte talenter til nytenkning og kunstnerisk vågemot. I beslutningen om tilskudd til utvikling gis samtidig et intensjonsbrev om tilskudd til produksjon.

Kortfilm og korte dokumentarer ble tatt inn igjen i Nye veier i fjor, etter å ha vært ute et par år.

Gjennom to årlige samlinger og vinter- og sommerfest, der ferdige filmer vises, tilrettelegger Nye veier også for at filmskaperne i ordningen kan diskutere og utvikle sine prosjekter i et faglig fellesskap.

dusjen
Dusjene

 

 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Utvikling & produksjon (UPA)
  • Telefon: +47 22 82 24 16
  • Mobil: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo@nfi.no
 • Hanne Myren