Norsk filminstitutt

To spillefilmer og én dokumentar får utviklingsmidler av Norsk filminstitutt. Samfunnsrealisme fra Kardo Mansur, et samfunnskritisk blikk fra Linn Helene Løken og en romantisk komedie fra Julie Skaufel får tilskudd gjennom Neo-ordningen. 

Fotocollage satt sammen av portretter av tre ulike regissører, en kvinne til venstre, en mann i midt og en kvinne til høyre. Mannen har blå caps og kvinnene har hvit caps. Fotocollage.
F.v. Linn Helene Løken, Kardo Mansur og Julie Skaufel. Foto: Foto: Hanne Sofie Løken, L. Adnan, TA Kreativ / Vigdis Devik / Fredrik Wasshaug.

Tildelingene på totalt 945.000 kroner kommer gjennom tilskuddsordningen Neo utvikling

Neo skal bidra til å styrke talentutvikling ved å la nye stemmer slippe til og stimulere til fornyelse på innholds- og skapersiden. 

Disse får tilskudd 

 • Inthemood Film AS og regissør Kardo Mansur får 400.000 kroner i utviklingstilskudd til spillefilmen The Wild Goat. Dramaet følger en eplehageeier i Europa og hvordan han og familien får kjenne konsekvensene av forurensning fra petroleumsfabrikkene i nærheten på kroppen.  

- Kardo Mansur har med sine tidligere verk bevist en sterk kunstnerisk stemme som vet å jobbe cinematisk og emosjonelt, sier NFI-konsulent Nina M. Barbosa Blad.

Vi ser en gold slette med noen spredte busker og vi kan skimte en mann på lang avstand bakfra. Det ser ut som han holder på et skytevåpen. Foto
The Wild Goat. Bilde fra arkiv av Kardo Mansur
 • Morild Film AS og regissør Linn Helene Løken tildeles 300.000 kroner til utvikling av dokumentarfilm.

- Filmen har et samfunnskritisk blikk som vil skape innsikt og åpne for debatt. Linn Helene vil med dette prosjektet utforske nye grep og metoder for å fange nettopp kompleksiteten emnet i filmen har, sier NFI-konsulent Klara Nilsson Grunning.

 

Portrett av en kvinne fra skuldrene og opp. Vi ser at hun har på seg en rosa genser med en sort jakke over. Hun har runde briller med horninnfatning og lyst hår i en pasjefrisyre til under ørene. Hun har også på seg en hvit caps og smiler. I bakgrunnen skimter vi en rekke trehus. Foto
Regissør, manusforfatter og produsent Linn Helene Løken. Foto: Hanne Sofie Løken
 • Blaane Film AS og regissør Julie Skaufel får 245.000 kroner i utviklingstilskudd til spillefilmen Heim. Dette skal bli en romantisk komedie om Anni (35) som får sparken, blir saksøkt av jobben, dumpet av samboeren i Oslo og dermed tvinges til å flytte tilbake til hjembyen Steinkjer for å bo hos sin mor. 

- Skaufel er en lovende filmskaper som jeg har fulgt med på i mange år. Hun har markert seg med romantiske komedier tidligere, Hjem til jul og nå Evy og alltid på NRK. Heim representerer hennes debut i spillefilmformatet både som manusforfatter og regissør, og det er gledelig å se hennes engasjement for spillefilmen, sier Barbosa Blad. 

Et landskapsbilde av Steinkjer. Vi ser en elv med veldig lav vannstand. Langs elvebredden er det grønne trær. I bakgrunnen skimtes et stort hvitt bygg og noe som muligens er siloer. Foto.
Illustrasjon fra Heim. Foto Andreas Moe

Underholde og utfordre

I konsulentvurderte ordninger brukes NFIs kunstneriske kvalitetskriterier som et verktøy i vurderingen av hvilke filmer som skal prioriteres for tilskudd. 

Neo-ordningen skal bidra til å skape originale og modige prosjekter av høy kunstnerisk kvalitet som både underholder og utfordrer. 

Kontakt

 • Linn Kirkenær
  • Linn Kirkenær

  • Produksjonsfaglig rådgiver - Dramaserier og Neo
  • Telefon: +47 932 08 629
  • E-post: linn.kirkener[@]nfi.no