Norsk filminstitutt

En roadmovie om Iris (8) som ingen tror på og gutten som er for ung til å si hva han heter, og deres møte med altfor mye piller, penger og en enhjørning.

Om filmskaperne

Regissør, manusforfatter og produsent Jon Vatne har en mastergrad i dokumentarfilmregi fra Høgskolen i Lillehammer og et Graduate Certificate fra The New School i New York. Han har regissert kortdokumentarfilmene Psykonauten (2015), Mågaluf (2018) og Polyfonatura (2019) samt produsert Togrøvere (2019). Med disse filmene har han vunnet priser på filmfestivaler i inn- og utland. Vatne har konkurrert på blant annet Cameraimage, Clermont-Ferrand ISFF og Nordisk Panorama, og filmen er vist for tusenvis av elever gjennom Den kulturelle skolesekken. Vatne har også over ti års erfaring med å holde filmverksteder for barn og ungdom. 

Som fersk fiksjonsfilmregissør har han nylig hatt suksess med kortfilmen Motvind (2021). Den ble nominert til grand prix under Clermont-Ferrand ISFF og har vunnet Dramatikerforbundets manuspris Timeglasset på Kortfilmfestivalen i Grimstad og Beste forfilm på Minimalen Kortfilmfestival. 

Foto: Et portrett av filmskaper Jon Vatne. Vi ser deler av en foret vinterjakke på skuldrene. Han har kort blondt hår kjemmet bakover. Han har også blå øyne og blondt kort skjegg med bart.
Filmskaper Jon Vatne. Foto: Toni Nordli

Manusforfatter Anna Lian er bosatt i Trondheim og har bakgrunn som journalist, tekstforfatter og dramatiker. Hun har en mastergrad i visuell dramaturgi fra St. Martins School of Art and Design i London. I 2021 vant hun Timeglasset for Motvind under Kortfilmfestivalen, og hun har de siste årene vunnet både Filminvests pitchepris under Kosmorama og pitcheprisen på Trondheim Dokumentarfestival for sine filmprosjekter. 

Foto: Et portrett av manusforfatter Anna Lian. Vi ser ansiktet til en kvinne mot en hvit bakgrunn. Hun har brune øyne og langt brunt hår i sideskill.
Manusforfatter Anna Lian. Foto: Joakim Reinaas.

Produsent Gudrun Austli er utdannet produsent fra Den norske filmskolen. Hun har blant annet produsert tv-serien Lykkeland sesong 2 (2022) for Maipo. Hun ble nominert til Oscar for kortfilmen Tuba Atlantic (2010), nominert til Amanda for kortfilmene Kjære Lisa (2011) og Prematur (2013), og hun har vunnet Gullruten med vitenskapsserien Med Livet som innsats (2016). Austli er for tiden ansatt som linjeprodusent ved Den norske filmskolen.  

Foto: Portrett av produsent Gudrun Austli. Vi kan skimte en rød-rosa kjole med rosa krage. Hun har blå øyne og langt brunt hår med pannelugg.
Produsent Gudrun Austli. Foto Espen Solli

Om selskapet

Syden Pictures er et nyetablert produksjonsselskap basert i Trondheim startet og drevet av Jon Vatne.  

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Gudrun Austli og Jon Vatne
Produksjonsselskap
Syden Pictures AS
Regissør
Jon Vatne
Manusforfatter
Anna Lian og Jon Vatne

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Dato:
11.11.2022
Tilskudd gitt:
600.000 kroner
Totalbudsjett:
1.320.000 kroner
Konsulentvurdering:
Iris (8) er en villstyring og en veldig fantasifull liten jente. Hun ser utrolige ting skje og frydes over å fortelle om det hun opplever. Men dessverre blir hun ofte ikke trodd, fordi noen mener at hun bare lyver. Filmen tar utgangspunkt i en aldersgruppe der de fleste barn begynner å skille mer mellom fantasi og virkelighet. Så hva vet vi som publikum egentlig om hva som er sant eller ikke? Teamet bak filmen har en ambisjon om at filmen skal ta barn på alvor og inspirere til å møte barns fantasi med respekt og tillit. Det er også gledelig å støtte det nyetablerte trønderske produksjonsselskapet Syden Pictures med deres første produksjon.
Konsulent:
Nina M. Barbosa Blad