Norsk filminstitutt

Tolv nye kortfilmer - deriblant et VR-prosjekt, får totalt 6,5 millioner kroner i produksjonstilskudd fra NFI.

Kabaret_mainstill copy.jpg
Kabaret. Ill. Gina Thorstensen

NFI gir hvert år tilskudd til en rekke norske kortfilmer, og i denne søknadsrunden får hele tolv kortfilmer fra hele landet. Tematikken spenner fra prostitusjon og naturistcamping til en VR-musikal fra livet i havet og en samisk historie i 360°.

NFI ga i 2021 tilskudd til hele 50 norske kortfilmer. I fjor ga vi totalt 19 millioner kroner til norsk kortfilm, gjennom ordninger for utvikling, produksjon, samproduksjon og lansering.

I tillegg kjøper NFI hvert år inn norske kortfilmer til bibliotekene, 43 stykker i fjor. Disse vises - gratis for alle med lånekort på biblioteket - på Filmbib.no.

I denne runden er det altså tolv kortfilmer som får tilskudd til produksjon fra norsk filminstitutt.

Les årsrapporten for 2021 her.

Disse får tilskudd:

Regissør Irasj Asanti og The Global Ensemble Drama AS  får 700.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Alina, en historie om en ung kvinnes møte med menneskehandel og prostitusjon i Norge.

Regissør Eirik Tveiten og Cylinder Production As får 690.000 kroner i tilskudd til Camping in Paradise, som handler om et par som blir tvunget til å tilbringe natta i høyst uvanlige omgivelser.

Regissør Silja Somby og Rein Film Finnmark As får 450.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Date dijjien, en fortelling om de hellige samiske trommene og deres brutale skjebne. Filmen skal vises som en del av det samiske prosjektet Arran 360° under Biennalen i Venezia.

Regissør Simone Hooymans og Aldeles AS får 500.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Det uendelege teppet, som er en eksperimentell animasjonsfilm om bier og virus – og verdens mulige kollaps.

Regissør Matory Mohsen og Skagerak Film AS får 650.000 kroner i tilskudd til kortfilmen En dag med faren min, som handler om et far-sønn-forhold der faren er rammet av demens.

Regissør Nils Johan Nesse og Perdurabo Productions AS får 750.000 kroner til kortfilmen Et gjenferd av rang, som handler om Jonas, som sitter fast i hjembygda men har et hemmelig og upopulært prosjekt om nettene.  

Regissør Jade Hærem Aksnes og Zarepta Film Production AS får 610.000 kroner til kortfilmen Grill, som handler om økte strømregninger, NAV - og en gratis grill.

Regissør og produsent Gina Thorstensen får 140.000 kroner i tilskudd til Kabaret, en interaktiv Virtual reality-musikal om en bekymret reke og korallenes synkroniserte formering.

Regissør Ivar Aase og Nordisk Film Production AS får 600.000 kroner til kortfilmen Kunsten er død, om en performance-kunstner som dør og insisterer på å få bli liggende som et kunstverk i parken.
 
Regissør og produsent Ivar Aase og Aase & Wiig AS får 440.000 til kortfilmserien Lotte, der vi i tre episoder får innblikk i Lottes liv som student, cam- girl og sugar-dater.

Regissørene Mauritz Brekke Solberg og Daniel Fure Schwarz får 400.000 kroner til kortfilmen Offline, som handler om hva som skjer når kunden opplever en av skuespillerne i en reklamefilm som for mørk.

Regissør Marianne Ulrichsen og Freedom from Fear Films AS får  520.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Smerteterskel, som handler om tolv år gamle Vilja som elsker bryting, men er livredd for smerte.

smerteterskelfoto.jpg
Smerteterskel. Foto: Freedom from Fear Films

 

  • Ravn Wikhaug
    • Ravn Wikhaug

    • Produksjonsfaglig rådgiver - Kortfilm og NEO
    • Telefon: 047 458 05 229
    • E-post: ravn.wikhaug[@]nfi.no