Norsk filminstitutt

Fight / Flight / Freeze er et virtuell virkelighet (VR)-situasjons-drama hvor publikum er en del av den dramatiske handlingen.

Om regissør og manusforfatter

Duane Hopkins har skrevet og regissert blant annet kortfilmene Field (2001) og Love Me or Leave Me Alone (2003) som er vist på over 200 filmfestivaler og har fått 35 priser. Spillefilmdebuten Better Things (2008) ble valgt ut til kritikeruken i Cannes og var nominert til Camera d’Or på samme festival. Den vant FIPRESCI-prisen ved filmfestivalen i Stockholm og var nominert til Bronsehesten. Hopkins’ andre spillefilm Bypass (2014) ble vist ved filmfestivalen i Venezia. Han har to spillefilmer og en tv-serie i utvikling.

Hopkins har studert kunst og film i Cheltenham London og Newcastle.

Om produsentene

Produsent Maria Ekerhovd er grunnlegger av Mer Film med base i Bergen og Tromsø. Hun har lang erfaring som produsent for en rekke kort- og langfilmer, og har de senere årene laget blant annet langfilmene Disco (2019), De uskyldige (2021) og Krigsseileren (2022). Sistnevnte, regissert av Gunnar Vikene, ble i september Norges Oscar-bidrag til kategorien Beste internasjonale film. Eskil Vogts De uskyldige vant flere Amanda-priser og ble valgt ut til sideprogrammet Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes i fjor. Hva vil folk si (2017) sikret både Kanonpris for beste produsent på Kosmorama filmfestival og flere Amanda-priser. Ekerhovd har også vært har vært samprodusent på den danske dokumentaren Flukt som fikk tre Oscar- og to BAFTA-nominasjoner. Hun mottok Eurimages Co-Production Award på European Film Awards i Berlin i 2021.  

Produsent Oda Kruse har jobbet i Mer Film siden hun gikk ut fra produsentlinjen ved Den norske filmskolen i 2020. Hun har vært juniorprodusent på Oscar-bidraget Krigsseileren og på den kommende spillefilmen La elva leve regissert av Ole Giæver. Hun har også produsert kortfilmene En sten faller langsomt ned (2018), Radio Silence (2020) og Rosanazi (2020).

I tillegg til filmskolen har Kruse en bachelorgrad i filmstudier fra Queen Mary University i London og en master i manusskriving fra Goldsmiths universitet i samme by. Hun har også studert teatervitenskap og kunsthistorie ved Universitetet i Bergen.

Om prosjektet

Sjanger
VR-drama
Produsent
Maria Ekerhovd og Oda Kruse
Produksjonsselskap
Mer Film AS
Regissør
Duane Hopkins
Manusforfatter
Duane Hopkins

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Tilskudd gitt:
1.701.911 kroner
Totalbudsjett:
3.781.911 kroner
Konsulentvurdering:
Fight / Flight / Freeze blir prioritert fordi den representerer både en drivende historie og et nybrottsarbeid for bransjen. Filmen er på mange måter kunstnerisk forskning innen VR og drives frem av anerkjente og dyktige historiefortellere som Duane Hopkins og Maria Ekerhovd. Teamet har også det spennende produsenttalentet Oda Kruse med på laget.
Konsulent:
Nina M. Barbosa Blad