Norsk filminstitutt

NFI har denne uka gitt produksjonstilskudd på totalt 22,2 millioner kroner til nye dramaserier og dokumentarfilmer.

anna bache siv rajendram. Foto Marte Vike Arnesen.jpg
Anna Bache-Wiig og Siv Rajendram Eliassen Foto: Marte Vike Arnesen

Fire nye serier - to politiske thrillere, en humorserie og en serie for barn og unge har fått tilskudd fra NFI.

- Det er utruleg kjekt å registrere at viljen til å kommentere vår eiga samtid er såpass tydeleg til stade i norsk seriedramatikk. Det borgar for relevans og aktualitet, og eg trur det skapar ein genuin kontakt med publikum, også internasjonalt, sier spillefilm- og dramaseriekonsulent i NFI, Ståle Stein Berg.

Disse dramaseriene har fått tilskudd:

Furia
Monster Scripted AS og serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen har fått 6.000.000 kroner i tilskudd til dramaserien Furia – en politisk thriller som starter i Romsdalen og ender i hjertet av Europa. Roar Uthaug har konseptuerende regi på serien, som skal gå på Viaplay.

På rektors kontor
Monster Scripted AS og serieskaperne Oda Radoor og Emir Mulaosmanovic har fått 1.500.000 kroner i tilskudd til den musikalske dramaserien På rektors kontor for NRK Super, der hver episode er en rap-låt. Atle Knudsen er regissør.

Varsleren
Miso Film Norge AS og serieskaperne Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig har fått 10.000.000 kroner i tilskudd til dramaserien Varsleren – et politisk thrillerdrama om varsling og korrupsjon på norsk. Konseptuerende regissør er Eva Sørhaug. I Norge skal serien vises på TV2.

Vikingane 3
Viafilm AS og serieskaperne Jon Iver Helgaker og Jonas Torgersen har fått 2.000.000 kroner i tilskudd til Vikingane 3, som tar oss med tilbake i tid – før sesong 1. Serien har allerede gjort stor suksess både nasjonalt og internasjonalt på NRK og Netflix.

Disse dokumentarene har fått tilskudd:

Begge de to dokumentarene som får handler om musikk - om enn på litt forskjellig måte.

a-ha - The Movie
Motlys og regissørene Thomas Robsahm og Aslaug Holm er tildelt 1.500.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren a-ha – The Movie – et drama om vennskap, gjensidig avhengighet og langvarige konflikter.

Syng
Herlig Film og TV AS og regissørene Ragnhild Nøst Bergem og Erlend Eirik Mo har fått 1.200.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Syng – en nær og varm film om demens, kjærlighet og musikk.

a-ha (002).jpg