Norsk filminstitutt

Ni nye kortfilmer - fra nesten hele Norge - mottar produksjonstilskudd fra NFI i denne runden.

ultima thule
Ultima Thule

- Et flertall av kortfilmene som får støtte i denne runden, er laget i distriktene. Det er utrolig flott å se hvordan det yngler av filmatisk liv landet rundt. Ganske mange av filmene har også mangfoldstema, da på flere måter; blant annet en skeiv historie fra Sápmi. Med denne bevilgningen har NFI så langt i år gitt hele 35 produksjonsbevilgninger til kortfilm, noe som er rekord, sier kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen i Norsk filminstitutt.

Denne gangen kommer filmene fra helt nord til helt sør i landet, og her er skrekk, drama, kunstfilm, dans og moro. Norsk kortfilm reiser hvert år verden rundt på festivaler, og vinner priser både innen- og utenlands.

Disse får tilskudd:

Kristian B. Walters og Walters Film AS i Stavanger får 200.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Den dubiøse bestefaren, som handler om Kjell (78) som motvillig må sitte barnevakt for de to barnebarna.

Yvonne Thomassen og Original Film AS i Tromsø får 300.000 kroner i tilskudd til Imagine, en kortfilm om kjærlighet, kunst og svik.

Regissør Anders Elsrud Hultgreen og Åtselfilm i Bergen får 300.000 kroner til Kloakkheksa, en skrekkfilm om en mikrobiolog og en mystisk, gammel kvinne i kloakken.

Regissør Brandon Armand Austria og Oslo-selskapet Rollo Tomasi AS får 450.000 kroner til  Low life, som handler om en ung bokser som prøver å legge fortida bak seg.

Regissør Simon Matthew Valentine og Three Wishes Production fra Ullensaker får 366.000 kroner til kortfilmen Tistlebu, en skrekkfilm der et par søker romatikk i naturen, men møter noe helt annet.

Regissør Eili Bråstad Johannessen og Mattima Films AS i Mo i Rana får 250.000 kroner til Ultima Thule, som foregår i et surrealistisk univers av dans, musikk, samisk kultur, nordnorsk natur og referanser til hekseforfølgelsene, med fokus på kvinners og minoriteters posisjon i samfunnet.

Tistlebu - Bilde
Tistlebu


Regissør og produsent Thomas Østbye og Plymserafin fra Oslo får 170.000 kroner i tilskudd til Tyngde, en filmatisering av Demian Vitanzas prisvinnende scenedikt med samme tittel.

Regissør Fabien Greenberg og Antipode Films AS fra Oslo får 350.000 kroner til kortfilmen Vi lever bare en gang, om en gutt som har mistet moren sin.

Regissør Mustafa Battal og Incitus AS fra Sandnes får 600.000 kroner i tilskudd til X-pappa, som handler om en gutt som forsøker å finne ut av sin avdøde biologiske far som han aldri har møtt.

Ps: Husk at du finner masse fin, norsk kortfilm på Filmbib - gratis for alle med lånekort på biblioteket.

vi lever barefoto
Vi lever bare en gang

 

  • Gro Rognmo
    • Gro Rognmo

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 918 29 667
    • E-post: gro.rognmo[@]nfi.no