Norsk filminstitutt

Åtte kortfilmer får tilskudd til produksjon. Blant prosjektene finner vi barnefilmer, et VR-drama og fortellinger om naturen, fremmedfrykt og menneskelige relasjoner.  

Bilde: Collage som viser bilder fra fem kortfilmer.
Blant filmene som får tilskudd finner vi Hjemmekontor (øverst til venstre, tegning av Bård Sletvold Torkildsen), Fugler (øverst til høyre, foto av Joakim H. Vocke), Båtselgeren (midten, foto av Eivind Aurstad), Tits (nederst til venstre, foto av Eivind Landsvik) og Trekkfugler (nederst til høyre, foto av Daniel Paida Larsen).

I denne runden var det totalt 47 søknader, hvorav åtte prosjekter får tilskudd til produksjon.  

Høyt nivå og god bredde  

Filmkonsulent Nina Barbosa gir tilskudd til filmene Fight / Flight / Freeze, Hjemmekontor, Fugler, Hekser og Trekkfugler.  

- Det var høyt nivå på søknadene, og prosjektene som får tilskudd viser bredde og variasjon. Det er gledelig å kunne gi tilskudd til to kortfilmer for barn, animasjonsfilmen Hjemmekontor og Fugler, som berører klimaspørsmål og involverer barn i skaperleddet. Trekkfugler løfter også viktige klimaperspektiv i et poetisk formspråk. Hekser er det nyeste prosjektet til filmskaper Marin Håskjold, som har demonstrert sitt talent i sin forrige kortfilm Hva er en kvinne?, sier Barbosa.  

Den en største bevilgningen gikk til Fight / Flight / Freeze, et virtual reality situasjons-drama hvor publikum blir plassert midt i handlingen. 

- Dette prosjektet ble prioritert fordi det representerer både en drivende historie og et nybrottsarbeid for bransjen, sier Barbosa. 

Filmkonsulent Rodrigo Stoicheff gir i denne runden tilskudd til filmene Tits, Båtselgeren og Vindfang

- Dette er tre sterke, sjangerbevisste filmer som har noe på hjertet. Tits viser at man kan finne kjærlighet og vennskap der man minst ventet det. Båtselgeren er en fortelling om hvordan man kan hente styrke fra uventet hold for å bryte med hvordan folk utøver makt over deg, mens Vindfang er en kafka-aktig historie om en mann som prøver å bryte ut av en fastlåst situasjon, sier Stoicheff. 

Disse fikk tilskudd 

Regissør Duane Hopkins og Mer Film AS får 1.701.911 kroner til Fight / Flight / Freeze, et VR situasjons-drama hvor publikum er en del av den dramatiske handlingen.  

Regissør Endre Lund Eriksen og Fabelfjord AS får 350.000 til Hjemmekontor, en animert kortfilm der en jente på ti år gjør det hun kan for å holde morens alkoholproblemer skjult for omverdenen mens samfunnet er koronastengt.  

Regissør Liv Runesdatter og Von Mørner AS får 375.000 kroner til Fugler, en eksperimentell kortfilm for barn og voksne der vi får oppleve nærskogen gjennom blikket til en gruppe barn. 

Regissør Marin Håskjold og Amfitrite Produksjon AS får 550.000 kroner til Hekser, som tar utgangspunkt i hekseprosessene i 1600-tallets Vardø for å formidle en tidløs fortelling om hvordan fordommer kan utnyttes av makthavere til å skape et felles fiendebilde.  

Regissør Silvia Rossi og Peggy Høy AS får 420 000 til Trekkfugler, en fortelling om to venner som tar en pause fra byen på en hytte i skogen, men deres urbane forsøk på å fordype seg i naturen blir utfordret av nærværet til en flokk trekkfugler. 

Regissør Eivind Landsvik og Einar Film Drama AS får 528.826 til Tits, som forteller historien om to tenåringer som møtes under uheldige omstendigheter en kveld og oppdager ting om hverandre de ikke ante, selv etter flere års skolegang sammen. 

Regissør Olve Aslaksen og Férdi Film AS får 700 000 til Båtselgeren, et komisk westerndrama der båteieren Jesper blir offer for sin mors planer om å selge den kjære lastebåten hans, men salget av båten går ikke helt etter mors planer. 

Regissører Nicolai Berg Hansson og Erik Ivar Sæther og Point of View AS får 430 000 til Vindfang, en fortelling om et ektepar i 50-årene på vei inn til en middag, der mannen opplever at han kanskje ikke er en så viktig del av omgangskretsen sin. 

 • Edda Falk
  • Edda Falk

  • Kommunikasjonssjef
  • Telefon: +47 476 32 550
  • E-post: edda.falk[@]nfi.no
 • Nina Barbosa Blad
  • Nina Barbosa Blad

  • Filmkonsulent fiksjon
  • Telefon: +47 922 54 442
  • E-post: nina.barbosa[@]nfi.no
 • Rodrigo Stoicheff
  • Rodrigo Stoicheff

  • Filmkonsulent fiksjon
  • Telefon: +47 920 50 928
  • E-post: rodrigo.stoicheff[@]nfi.no